De svenske langrennssprinterne er møkka lei av å bli knust av Ola Vigen Hattestad i sporet. Fjorårets suverene skisprinter vant både verdenscupen i sprint og to VM-gull lett som bare det. En ekstra imponerende bedrift i en øvelse der stavbrudd og knall og fall skjer stadig vekk.

Fiktiv Hattestad
Men i årets OL-sesong vil svenskene igjen overta sprinthegemoniet. Den hemmelige metoden går på at de svenske skiløperne bytter på å «leke» Hattestad på treningene.

- Vi har byttet på å være Hattestad ut fra visse situasjoner i rennene, sier sprinter Robin Bryntesson til Expressen.

I sin skitunnel i Torsby har svenskene lagt ned mange timers trening nettopp for å kuppe Hattestads sprinttrone. Og skal vi tro Bryntesson, blir det skikkelig lagkjøring fra svenskene sin side i vinter - à la det man ser i internasjonal sykling.

- Taktikken vår ligner den de har i sykling. Vi kommer til å kjøre mer som et lag i vinter og dermed utnytte hverandres styrker. På den måten kan vi bytte på å legge press på for eksempel Hattestad under konkurransene, sier Bryntesson.

Stor respekt
Den spesielle treningsvarianten i den svenske leiren er også gjort av en annen grunn: Å få bort respekten Ola Vigen Hattestad nyter i det startskuddet smeller.

– En av grunnene til at Hattestad har gjort det så godt, er at alle har så stor respekt for ham. Han får gå uforstyrret gjennom hvert renn, mener det svenske sprintlandslagets norske trener, Arild Monsen.

Til vinteren skal det bli andre boller. Så gjenstår det å se om sprintkongen har muskler nok til å dytte unna svensk lagtaktikk når OL-sesongen kommer i gang.

Bekymrer ikke Hattestad
Ola Vigen Hattestad, som er på treningsleir hos sin kjæreste i Slovenia, ler litt av det hele.

- De kan ikke ha studert meg veldig i vinter. Jeg mener jeg ikke får noe større respekt i feltet enn andre. Men jeg har mine triks. Så det er tydelig de ikke helt har fått med seg dem. Og det er jo bra, humrer verdens raskeste skiløper til Smaalenenes Avis.

Han tar det ellers som et kompliment at han er «med» svenskene på testrenn.

- Det tyder jo på at de frykter meg, sier Vigen Hattestad.

Verdenscupstarten i år er lagt til Beitostølen 21.-22. november, mens sprinterne først kommer i gang i finske Kuusamo helga etter.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!