Gå til sidens hovedinnhold

Slik skal Tromsø bli et topplag

I år kommer ikke Tromsø til å selge seg ut av medaljekampen.

TROMSØ-HAMKAM 2-1:

ALFHEIM STADION (Nettavisen): – Overgangsrykter gidder jeg ikke å forholde meg til, sier Morten Moldskred, som mot HamKam scoret Tromsøs 750. mål i toppserien. Han har sett seg lei på at overgangsryktene oppstår hver gang klubben opplever medgang.

– Jeg har mye heller lyst til å konsentrere meg om hvor godt Tromsø kan gjøre det i år, sier «Målskred».

«Nekter» spillersalg
Med seks scoringer på de siste fire seriekampene, har Moldskred (28) bidratt til å skape forventninger om de første medaljene til Ishavsbyen på 18 år. Forrige gang klubben øynet en tilsvarende mulighet var i 2004. Den gang ble muligheten spolert ved sentrale spillersalg av Peter Kovacs og Morten Gamst Pedersen.

– Vi har ikke mottatt noen henvendelser på noen av våre spillere, sier sportsdirektør Morten Kræmer som tilsvar til ryktene om Branns interesse for Moldskred etter at bergenserne fikk avslått 15-millionersbudet på Lyns Odion Ighalo.

– Forstår du publikums frykt for at klubben kan selge seg fra en medaljemulighet?

– Vel, til dem må jeg bare gjenta det jeg har sagt tidligere: Vi er ikke innstilt på å selge noen før i neste overgangsvindu, sier Kræmer.

Trener Steinar Nilsen var tidligere i sommer klar på at han ønsket «visse utskiftninger» i spillerstallen. I dag er han ikke like klar.

Savner ikke forsterkninger
– Vi har enkelte spillere som har fått veldig lite spilletid, og jeg vil forstå det hvis noen av disse ønsker seg til andre klubber. Men hovedfokuset mitt ligger på den spillerstallen jeg har til rådighet i dag. Jeg vil fortsette arbeidet med denne gjengen, sier han.

I det samme resonnementet ligger at han ikke ser det store behovet for forsterkninger til høstsesongen.

– På den ene siden mener jeg at vi som klubb hele tiden skal jakte på forsterkninger. Men på sett og vis har vi jo «forsterket» i løpet av sesongen – i den forstand at flere spillere har vist en veldig fin utvikling og skapt økt kvalitet på stallen, sier han.

(Les videre under videovinduet)

253754

Er et topplag
Den skjerpede konkurransen har ført til fire strake trepoengere og en posisjon som utfordrer til medaljekampen. Lagkaptein Sigurd Rushfeldt nøler ikke med å utrope sitt eget lag som et topplag i øyeblikket.

– Vi er et topplag i øyeblikket fordi vi leverer jevnt og stabilt. Kampen mot HamKam er forholdsvis jevn, men vi er hele veien litt bedre enn dem, og derfor vinner vi fortjent. Det samme har skjedd i kamper som mot Aalesund og Strømsgodset. Stabilitet betyr alt for å kjempe i toppen, og klarer vi å holde på denne, så kan vi også klare å kvalifisere oss for UEFA-cupen. Men som jeg har sagt før: Det er så jevnt at vi fort faller langt nedover dersom vi senker prestasjonene, sier han.

– Hvorfor kan Tromsø ta medalje, Morten Moldskred?

– Fordi vi har enda mer inne enn det vi har fått vist til nå. Det gjelder meg selv også; jeg burde ha scoret minst ett mål til mot HamKam. Dersom vi lykkes i å hente ut mer av potensialet vårt, vil vi ende høyt i år, mener jeg.

– Hvordan skal Tromsø ta medalje, Steinar Nilsen?

– For det første ved å slutte å prate om medalje! Medaljene deles ikke ut før i november, og det er langt fram til den tid. Den eneste veien mot å skape resultater, består i å konsentrere seg om én oppgave av gangen. De lagene som mister dette fokuset, vil miste evnen til å prestere, mener han.

– Kan ta gull
Den eneste på Alfheim som er overbevist om at Tromsø «kan gå hele veien», er gjestenes trener Arne Erlandsen.

– Jeg mener Tromsø er et av Norges beste lag. Selvsagt kan Tromsø ta gull! Tromsø er solid besatt, og har matchvinnere i begge ender av banen. Tromsø spiller slik fotball som jeg liker; et sterkt kollektiv med korte avstander som rett og slett ikke lar seg spille ut – og som samtidig har evne til å angripe med fornuft og kraft. Det er klart det blir resultater av sånt!

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken