Gå til sidens hovedinnhold

Slik snudde Edvald «fiasko» til suksess

- Det fungerer bra for meg, sier nordmannen.

SIERRA NEVADA/OSLO (procycling.no): Nesten ett helt år har gått siden sist Edvald Boasson Hagen vant et ritt etter massespurt.

Det var på den tredje etappen i Critérium du Dauphiné i 2012.

Det kunne fort vært innledningen på en artikkel skrevet før tirsdag. Da vant han nemlig den tredje etappen i Critérium du Dauphiné, etter en massespurt.

Etter en traurig start på sesongen, med det som kaltes enn fiasko i klassikerne, viste Boasson Hagen prov på bedre form i Glava Tour. Etter en lengre periode hjemme tok han tirsdag sin første i utlandet siden august i fjor.

Les også: Dette var på tide, Edvald

- En selvfølge
Dette er ikke et nytt fenomen når det gjelder Sky-rytteren. Han er en mester til å trene seg i form.

I høyden i Sierra Nevada ligger kompisen Lars Petter Nordhaug og trener til Tour de France. procycling.no har tatt turen til den spanske fjellkjeden, og da passet det fint at Boasson Hagen innkasserte sin største seier så langt i år.

- Det er nesten som en selvfølge å regne, svarer Lars Petter Nordhaug på procycling.nos spørsmål om hvordan han mottar nyheten om kameratens triumf.

- Han har fått vært hjemme lenge og trent og kost seg. Han har trent langturer og senket skuldrene. Hvis det er noe jeg ville satt pengene mine på, så var det at han kom til å vinne en etappe i Critérium du Dauphiné. Det er stas for han. Han har ikke hatt en sånn supersesong. Han kjørte bra i Glava Tour og kommer til å bli helt sinnsyk i Tour de France, spår Blanco-klatreren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fungerer ikke optimalt
Boasson Hagens opphold i Norge virker til å ha gjort underverker. Før klassikersesongen var det mange og lange treningssamlinger med Team Sky som gjaldt. Likevel virker det som at det først nå er formen virkelig er på vei. Det skal dog nevnes at han slet med en skade i vår.

- Han blir bra når han får være hjemme over lengre tid og trent. Det har vi sett gang på gang. Når han har mye press på seg inn mot klassikerne, med mye kjas og mas, samlinger og reising, fungerer ikke det hundre prosent for ham, virker det som. Han har alltid vært en som trener seg godt i form.

- Er det stor forskjell på det han gjør hjemme og det han gjør på samling på Tenerife?

- Det vet jeg jo ikke, det er jo et mysterium. Det fungerer tydeligvis veldig bra for ham å trene hjemme. Og så har det noe med årstider å gjøre. Man kommer automatisk i form i visse perioder på året. Det virker som at Edvald alltid kommer i form på denne tiden, akkurat som at Hushovd alltid er i form i juli.

- Godt å komme hjem
Også hovedpersonen selv innrømmer at det var deilig med en periode hjemme etter en hektisk vår med mange reisedøgn.

- Det er alltid godt for hodet å komme seg hjem. Det er bra på samlinger med laget, men etter å ha vært mye borte i løpet av klassikersesongen, er det godt med litt tid hjemme. Da får man samlet seg, og det ser ut som det fungerer bra for meg, sa Boasson Hagen til procycling.no etter tirsdagens seier.

Boasson Hagen pekte også på at han har kjørt flere ritt, som en grunn til at formen endelig har kommet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Alltid i form
Kurt Asle Arvesen er trener i Team Sky, og er godt kjent med formutviklingen til 26-åringen. Han tror ikke Boasson Hagen nødvendigvis har bedre utnytte av å trene hjemme enn av å være på samling.

- Nei, jeg tror ikke det. Det er litt sånn med sykkelryttere at de kommer i form samme periode år etter år, sier Arvesen til procycling.no.

- Edvald kommer i løpet av mai, og er bra i juni og juli. Det er litt vanskelig å si om det har noe å gjøre med at han er hjemme eller på samling.

Arvesen minner også om skaden som gjorde at Boasson Hagen fikk litt mer problemer i klassikerne enn han ellers ville fått. Den tidligere sykkelproffen påpeker i tillegg at vårsesongen ikke var dårligere enn tidligere år.

Derfor var han aldri i tvil om at Sky-stjernen kom til å slå tilbake. Nå er Arvesen optimistisk med tanke på Tour de France.

- Edvald er i rute og i god form. Han blir selvfølgelig litt begrenset i touren, men han er i bra form og tar vare på sjansene sine. Det blir ikke mindre sjanser i år med Cavendish borte. Jeg tror det blir en bra Tour de France for Edvald.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken