*Nettavisen* Sport.

Slik «sparte» Brann 15 mill.

Brann sparte et mulig utlegg på minst 15 mill på å bytte Njogu Demba-Nyrén med David Nielsen.

26.01.09 14:32

(iBergen.no) Ifølge kilder iBergen.no har snakket med, har Odense betalt mellom syv og åtte millioner for Brann-spissen Njogu Demba-Nyrén. I tillegg slipper Brann nå å betale lønnen hans i tre år fremover. Den var på over tre millioner i grunnlønn i året. Bare der er det 17 millioner i pluss i Branns regnskap i forhold til om salget ikke skulle funnet sted.

Les mer om Brann i Henriks Syn:Derfor måtte Thorstein Helstad selges.

Når en så vet at Odense også kastet inn David Nielsen, mannen som scoret ni mål i Tippeligaen for Strømsgodset i fjor, så begynner dette å ligne en stjernedeal for Brann. Selv om en må ta lønningen til David Nielsen de neste 18 månedene (maks tre mill) så er dette tidenes overgang for klubben fra Bergen. Og det beste av alt: David Nielsen har ikke noe press på seg. Han har allerede blitt en av Branns mest verdifulle spillere noensinne, uten å ha snørt på seg fotballskoene.

På vei til Branns treningsleir
- David Nielsen er på vei til Marbella for å snakke med Brann-ledelsen, bekrefter hans agent Stig Lillejord til iBergen.no.

Brann meldte på klubbens eget nettsted like før klokken 10.00 mandag at den mye omtalte byttehandelen nå er i boks.

Demba-Nyrén scoret bare tre ganger for Brann i hele fjor og ble i høstsesongen stilt i skyggen av den omskolerte vingen Erik Huseklepp på spissplassen.

Nå så Brann for seg at de måtte betale over tre millioner kroner hvert av de tre neste tre årene for en spiller som ikke passet inn i Branns spillemønster og som utelukkende ville ta på seg reservelagsdrakten.

Godt navn i Danmark
Odense satt på et lignende problem med David Nielsen som hadde ett og et halvt år igjen av kontrakten, men som ikke var ønsket i Odense. Odense skulle selge sin superspiss Baye Djiby Fall og ville se bra ut med Demba-Nyrén i bakhånd. Demba har et godt navn i Danmark som hengende spiss og Odense var villig til å gi rundt ni millioner for Demba.

Det som utsatte overgangen helt til den fristen Brann hadde satt, var at Demba nektet å gå ned i lønn. OB var villig til å gi gambieren det samme som Brann, men med en bonusbit.

Ble enige i helgen
Brann har ikke bare fått en spiss for en spiss, men også sju-åtte millioner kroner som de kan bruke til å høyne budet på Morten Moldskred om de skulle ønske det.

I tillegg har de fått frigjort ti millioner fra lønnsbudsjettet de neste tre årene. David Nielsen har kun 18 måneders kontrakt med Brann. Han drar til Marbella i dag for å slutte seg til sine nye lagkamerater og passere den medisinske testen, men om begge beina er brukket på fire steder er dette en kontrakt Brann kommer til å signere.

Brann-sjef Roald Bruun-Hanssen har ikke vært å få tak i så langt, men det er ingen tvil om at dette for ham, må være en revansj med tanke på all kritikken han fikk i forbindelse med salget av Helstad og kjøpet av Odion Ighalo som gikk i vasken.

Broket fortid
David Nielsen ble nylig dømt til betinget fengsel for å ha slått ned lagkamerat Allan Gaarde på trening. Tidligere har han innrømmet i boken «Sorte svin» å ha fikset resultatet i en kamp mot FK København.

Derfor skal det danske fotballforbundets etiske råd beslutte i neste måned om David Nielsen skal få karantene for videre fotballspill i Danmark.

Tallene vi oppgir er ikke bekreftet av Brann-ledelsen som så langt denne morgenen ikke har vært tilgjengelig for kommentar.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.