*Nettavisen* Sport.

Slik spiller Norge mot Thailand

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Fem Molde-spillere på banen.

17.01.12 14:48

Egil «Drillo» Olsen viste fram et lag med fem Molde-spillere på landslagets trening i Bangkok tirsdag, men først åtte timer senere kom bekreftelsen om at alle fem starter mot Thailand.

– Tre-fire mann er litt usikre med gnagsår, sykdom og slikt. Det er heller ikke sikkert at Vegard Forren kan spille. Jeg kjørte en ellever, og laget vil ligne litt på den, men med så mange spørsmålstegn er det slett ikke sikkert at alle de 11 starter, sa han.

– Jeg vil heller si sannsynligvis ikke.
Markus Henriksen sliter med gnagsår etter kampen mot Danmark og nøyde seg med å jogge litt barbeint på Bangkoks gamle nasjonalstadion, den femte arena Norge har benyttet i løpet av like mange treninger i Thailand. Thomas Sørum var på hotellet med sår hals.

– Det er bare gnagsår, og det ordner seg til kampen, sa Henriksen.

Han skyver Magnus Lekven ut på benken, men ellers blir laget slik vi fikk se på treningen.

Det var en ny veldig varm dag i Bangkok tirsdag, og heten tapper krefter.

– Akklimatiseringen er ulik. Noen trenger et par dager, andre en uke. Noen sier de er veldig pigge, noen føler seg litt slappe, sier Drillo, som måtte ta hensyn også til det ved laguttaket.

Forren klar
Vegard Forren kom greit gjennom treningen, men legeteamet ventet med klarsignal til de så hvordan ankelen hans reagerte på den første treningen med ball siden han tråkket over sist fredag.

– Det gikk bra, jeg fullførte iallfall. Det blir bedre og bedre. Det var ikke vanskelig å trene, og forhåpentlig blir jeg klar så lenge Egil vil ha meg med, sa Forren til NTB.

Tre av de fire førstereisguttene som ikke fikk debuten mot Danmark, er med i laget som ble bekreftet tirsdag kveld Bangkok-tid: Steffen Hagen som høyreback, Forren som midtstopper og Jo Inge Berget som spiss. Med Forren, Berget, Even Hovland, Magnus Wolff Eikrem og Espen Bugge Pettersen rommer laget fem Molde-spillere.

– Det er en sterk prestasjon. Det er et nytt bevis på alt vi gjorde bra i fjor, sier Forren.

Ganske jevnt
Drillo understreket at det ikke nødvendigvis betyr så mye hvem han velger fra start. Han akter også å benytte de seks tillatte byttene igjen, og kanskje legge om fra 4-5-1 til 4-4-1-1 underveis.

– Det er ikke så store forskjeller i troppen. Om vi deler inn disse 22 i et A- og et B-lag så er det ikke gitt hvem som ville vinne, sier han.

Derimot mener han at Norge på en god dag bør slå Thailand, som er uryddig organisert.

Norges lag (4-5-1):
Espen Bugge Pettersen – Steffen Hagen, Even Hovland, Vegard Forren, Lars-Christopher Vilsvik – Tarik Elyounoussi, Markus Henriksen, Magnus Wolff Eikrem, Harmeet Singh, Valon Berisha – Jo Inge Berget. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.