Gå til sidens hovedinnhold

Slik spilles åttedelsfinalene i Champions League

Det er duket for et storoppgjør mellom Barcelona og Paris Saint-Germain i åttedelsfinalene i Champions League.

Regjerende Champions League-mester Bayern München møter italienske Lazio, mens Liverpool møter RB Leipzig og Alexander Sørloth i første utslagsrunde.

Erling Braut Haaland og Dortmund skal møte spanske Sevilla, mens Martin Ødegaards Real Madrid møter Atalanta fra Bergamo i Italia.

Det ble klart da åttedelsfinalene ble trukket i Nyon mandag ettermiddag.

Tror på Liverpool-avansement mot Sørloth

Viasats fotballekspert Morten Langli mener Liverpool vil tjene på at kampen mot Sørloth og co. spilles først i februar, da Premier League-mesterne kan ha flere nøkkelspillere tilbake fra skade.

- Den er tøff. Jeg synes Leipzig er gode, og de har vist det over veldig lang tid nå. De henger med i toppen av Bundesliga, som de gjorde sist sesong og har vist i enkeltkamper at de kan pryle Bayern, og gikk nesten hele veien i Champions League forrige sesong, men Liverpool er selvfølgelig favoritter på sitt ekstreme toppnivå.

- Kanskje har de viktige spillere tilbake til denne kampen her. Hadde kampen blitt spilt akkurat nå, hadde jeg satt den bortimot 50-50, men siden den skal spilles i februar setter jeg den Leipzig 35 % - Liverpool 65 % sjanse til å gå videre, sier Langli på VSport1-sendingen etter trekningen.

- Tøff match for Haaland og co.

Langli tror Erling Braut Haaland og Dortmund kan få det tøft i møte med europacupspesialist Sevilla.

- Jeg setter den til 50-50, for jeg har sånn respekt for det Sevilla har fått til over flere år i Europa. De er spesialister over to kamper, så dette blir ikke lett for Dortmund, Haaland og hele den gjengen der, sier Langli.

Han har større tro på at Martin Ødegaard og Real Madrid får en grei reise videre i møte med Atalanta.

- Jeg ser Real Madrid som ganske klare favoritter, med tanke på hva de har prestert den siste uken. Jeg holder Real Madrid som favoritt med 70-30.

Slik spilles åttedelsfinalene i Champions League:

Bayern München - Lazio
Dortmund - Sevilla
Chelsea - Atletico Madrid
Juventus - FC Porto
Liverpool - RB Leipzig
Manchester City - Borussia Mönchengladbach
PSG - Barcelona
Real Madrid - Atalanta

Kampene spilles 16./17. februar med retur 23./24. februar. Lagene som står oppført som hjemmelag i oversikten over (gruppevinnerne), spiller hjemmekamp til slutt.

Kommentarer til denne saken