*Nettavisen* Sport.

Slik spilte Norge mot Albania

Foto: Vegard grøtt / NTB scanpix

Sjekk Nettavisens spillerbørs og si din mening.

22.03.13 22:20

NORGE - ALBANIA 0-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Fredag kveld spilte Norge den meget viktige VM-kvalifiseringskampen mot Albania på Ullevaal.

Drillos utvalgte skuffet stort, slet med å skape sjanser og tapte til slutt 0-1 foran skuffende 11207 tilskuere.

Dermed ligger Norge på fjerdeplass i gruppa, og man kan spørre seg hvor realistisk det er med en tur til Brasil-VM når Albania blir for sterke i Norges egen lekegrind.

Her er vår spillerbørs:

Rune Almenning Jarstein – 5
Ble satt på særdeles få prøver og måtte ty til en del 20 meters spurter for å holde varmen i kulda på i første omgang. Trygg med begge bein. Sjanseløs på Albanias mål.

Tom Høgli – 5
Var som vanlig solid og trygg defensivt og slapp ikke til albanernes venstrekant ved spesielt mange anledninger . Var også villig til å bidra offensivt de gangene han brøt Albanias angrep.

Brede Hangeland – 6
Ruvene og solid i duellspillet. Vant de aller fleste hodeduellene mot Catanias storvokste spiss Edgar Cani. Ikke nok med at han vant duellene. Kapteinen viste også stoisk ro og fant som regel rød mann med sine avleveringer.

Vegard Forren – 4
Åpnet litt famlende, var litt på etterskudd og ble parkert i sin første spurtduell, men spilte seg opp etter hvert. Bidro sammen med stoppermakker Hangeland til at Albania slapp til minimalt. Ser likevel ut til å være et stykke unna nivået han var på i fjor høst.

John Arne Riise – 4
Vil mye, men lykkes ikke med alt. Har stort sett god kontroll defensivt og slår gode dødballer. Bommet på noen enkle pasninger og berøringer, blant annet én som ga Albania en gyllen kontringsmulighet i andre omgang.

Alexander Søderlund – 3
Var svært nær scoring etter seks minutter, og skulle trolig hatt straffespark i den situasjonen. Hadde dessverre mange enkle balltap, særlig i første omgang. Ingen stor kamp av Søderlund, som ble byttet ut et kvarter før slutt.

Markus Henriksen – 5
Var blant banens beste spillere på Ullevaal fredag. Særlig før pause. Tydelig i kampform, og orket å gjøre en jobb både offensivt og defensivt. Vant mange baller på midtbanen og satte opp mange angrep. Bommet på en kjempesjanse to minutter på overtid.

Håvard Nordtveit – 4
Balanserte godt fra sin ankerposisjon på den norske midtbanen. God i duellspillet, men ikke like god med ballen i beina. Hadde blant annet et grovt balltap i første omgang som førte til en gedigen sjanse til Albania.

Ruben Yttergård Jensen - 5
Spiller ikke sin beste landskamp og er kanskje preget av å ha vært gjennom en lang vinter uten obligatoriske kamper. Det er imidleritd ikke vanskelig å se at han har mye fotball i seg. Viser til tider fram sin presise venstrefot og slepne teknikk, men Tromsø-spilleren har enda mer inne.

Tarik Elyounoussi – 5
Virket pigg og full av energi, og gjorde en godkjent kamp på Ullevaal. RBK-spilleren var også svært nær scoring mot slutten av første omgang, men skuddet ble blokkert og gikk en halvmeter utenfor. Ble byttet ut i det 60. minutt.

Mohammed Abdellaoue – 4
Ble til tider veldig alene, til tross for at Søderlund skulle fungere som en andrespiss når Norge hadde ballen. Er vanligvis ikke det beste oppspillspunktet, men gjorde en grei jobb i den fasen uansett. Kom til en gedigen sjanse et kvarter før slutt, men skuddet gikk rett på keeper og ut til corner.

Innbyttere:

Joshua King (inn i det 60. minutt) – 4
Kom inn og viste ved et par anledninger at innehar ferdigheter er mangelvare hos de fleste av hans lagkamerater. Bommer imidlertid på en del enkle pasninger og det blir litt for smått. Lagde frisparket som Albania scoret på.

Valon Berisha (inn i det 75. minutt) – Spilte ikke nok til å bli vurdert.

* En spiller må ha vært på banen i 30 minutter for å bli vurdert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag