*Nettavisen* Sport.

Slik spilte Norge mot Sveits

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Her er Nettavisens spillerbørs.

13.10.12 01:29

SVEITS - NORGE 1-1 :

BERN (Nettavisen): Fredag spilte Norge den viktige landskampen mot Sveits i VM-kvalifiseringen.

Det endte til slutt 1-1, og Norge viste fine takter i det som er beskrevet som kvalifiseringens vanskeligste kamp.

Dette er Nettavisens vurdering av Egil Olsens utvalgte mot Sveits.

Legg gjerne inn din egen spillerbørs i kommentarfeltet nederst.

KAMPREFERAT: Herlig, Hangeland!

Norges lag (4-5-1):

Rune Almenning Jarstein – 6:
God redning på skuddet fra Stephan Lichtsteiner ti minutter før pause, og var trygg i alt han foretok seg i første omgang. Fulgte opp med en flott redning da Tranquillo Barnetta var farlig frempå etter 60 minutter. Måtte gi tapt da Mario Gavranovic sendte Sveits i ledelsen, men kan ikke lastes for målet.

Espen Ruud – 5:
Spilte en strålende første omgang i Bern, og stengte sin side fullstendig. Hadde noen fantastiske dødballer som ga store Norge-sjanser. Ble tatt på sengen da Sveits scoret et kvarter før slutt, og kunne trolig ha gjort en bedre jobb i den situasjonen.

Brede Hangeland – 6:
God heading på dødball etter et kvarter, men keeper Diego Benaglio reddet til corner. Gikk frem og knallet inn det viktige utligningsmålet, og gjorde alt i alt en god kamp i Bern.

Vegard Forren – 6:
Molde-spilleren var fryktelig nær scoring etter 15 minutter, men en fantastisk redning hindret nettsus. Var tydelig ivrig etter å vise seg fram i sin viktigste landskamp noensinne, og ble noe het i visse tilfeller. Spilte seg stort opp utover kampen.

John Arne Riise – 5:
Slet med å tette igjen venstresiden de første ti minuttene, der Sveits kom til tre gode innleggsmuligheter på kort tid. Det ansvaret må han dele med midtbanen, som ofte lot Sveits doble på høyrekanten med Stephan Lichtsteiner. Kom bedre med etter en rufsete start, og slo corneren som ga Norge utligning.

Markus Henriksen – 4:
La ned en kjempeinnsats før pause, sammen med resten av den norske midtbanefemmeren. Viktig da han stanset en farlig kontring etter en halvtime. Ble sliten etter hvert, og gjorde flere enkle feil. Grei kamp av unggutten.

Håvard Nordtveit – 5:
Gult kort etter ti minutter da han feilberegnet en takling da Sveits kontret. Spilte seg opp etter en usikker start, og klarte å kontrollere det viktige mellomrommet i første omgang. Kom aldri helt med i kampen i andre omgang, men gjorde det han skulle bakover på banen.

Ruben Yttergård Jenssen – 5:
God første omgang av Tromsø-spilleren, som gjorde en god jobb defensivt. Bidro med noen fine kombinasjoner som ledet til Norge-sjanser, men et par enkle ballmiss trekker ned. Ble byttet ut ti minutter før slutt.

Daniel Braaten – 7 BB:
Braaten hadde virkelig skrudd på den berømte bryteren i første omgang. Rev og slet i Sveits-fireren, gjorde jobben sin defensivt og virket svært frisk før pause. Det fortsatte i andre omgang, og Braaten gikk i krigen med brystkassa først.

Tarik Elyounoussi – 6:
Gjorde manns jobb i første omgang, og bidro med utrettelig arbeid både fremover og bakover på banen. Viktig inngripen da han stanset et Sveits-angrep på tampen av første omgang. Fortsatte å legge ned en enorm innsats etter hvilen, noe som gikk ut over kreftene til å skape noe offensivt. Kunne blitt matchvinner da Norge kontret to minutter før slutt, men skuddet traff stolpen. Uansett en god kamp av RBK-spilleren, som ble byttet ut på overtid.

Alexander Søderlund – 6:
Haugesund-spissen kan absolutt være bekjent av innsatsen han leverte mot Sveits. Litt overtent i starten og pådro seg flere frispark, men kom mer med i kampen etter hvert og vant en del dueller. Jobbet utrettelig hele veien. Kom ikke like mye med i spillet etter hvilen og ble byttet ut etter 63 minutter.

Joshua King (inn i det 63. minutt) – Ikke vurdert.

Magnus Wolff Eikrem (inn i det 80. minutt) – Ikke vurdert.

Jonathan Parr (inn i det 90. minutt) – Ikke vurdert.

*En spiller må ha spilt minimum 30 minutter for å bli vurdert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.