*Nettavisen* Sport.

Slik spilte Norge mot Sveits

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Sjekk Nettavisens spillerbørs.

10.09.13 23:12

NORGE – SVEITS 0-2:

ULLEVÅL (Nettavisen): Norge hadde tirsdag kveld sjansen til å kutte ned avstanden opp til Sveits til ett poeng i VM-kvalifiseringens gruppe E. Den sjansen tok ikke Drillos utvalgte. Det ble et fortjent 0-2-tap for gruppelederen.

Norges sjanser til å komme seg til VM-sluttspillet i Brasil neste sommer, har dermed gått fra å være små til å bli et syltynt teoretisk håp.

Her er Nettavisens børs, som går fra karakteren 1 (verst) til 10 (best). Karakteren 5 tilsvarer en middels kamp.

Rune A. Jarstein – 4
Frykten for å ta gå ut i feltet og ta kommandoen får store konsekvenser. Står én meter fra streken da frisparket i forkant av 1-0-målet blir slått. Bortsett fra passiviteten i feltet, gjør Jarstein en grei kamp.

Espen Ruud – 2
Startet kampen helt forferdelig. Lagde frispark, slo feilpasninger og ropte om offside i stedet for å markere målscorer Fabian Schär da Sveits gikk opp til 1-0. Utrolig nok startet også andre omgang med at han enda en gang slapp Schär på en dødball som endte i baklengsmål for Norge. Et minutt senere opphevet han offsiden, slik at Valentin Stocker kom til en stor målsjanse. Nærmere 1 enn 3.

Johan Lædre Bjørdal – 3
Markerer ut sin mann på begge dødballene som ender med scoring imot, men er dessverre ikke i nærheten av å være der ballen faller ned ved noen av tilfellene. Sleit mer mot smarte sveitsere enn han gjorde i fredagens debutkamp.

Brede Hangeland – 4
God med ballen, men ikke like ruvende på dødballer som vi liker å se kapteinen til Norge. Lider under at midtbanen må fram for å jage utligning og ikke tetter igjen mellomrommet godt nok.

Tom Høgli – 5 – Norges beste
Møter Xherdan Shaqiri og løser oppgaven godt fram til han får en smell og må byttes ut. Høgli er en svært solid back som få motstandere klarer å lure.

Daniel Braaten – 3
Får ikke til noe innledningsvis. Blir flyttet opp som spiss etter at Marcus Pedersen må byttes ut på grunn av en skade. Får ikke til noe som spiss, heller.

Stefan Johansen – 4
Ble snytt for straffespark da Tarik Elyounoussi snappet ballen og havnet alene med keeper 26 minutter ut i første omgang. Johansen ble løpt overende av Ricardo Rodriguez i det han skulle kaste seg fram mot ballen på målstreken. Løper mye, men får lite til.

Håvard Nordtveit – 3
Opphever offsiden ved 0-2-scoringen og bidrar således til Espen Ruuds marerittkamp. Klarer ikke å holde den defensive kontrollen som et midtbaneanker helst skal, og bidrar lite offensivt.

Magnus Wolff Eikrem – 5
Slår flere gode pasninger og er den eneste i midtbanefemmeren som kan gå med hevet hode etter denne begredelige landskampen. Ble likevel byttet ut etter en drøy time.

Tarik Elyounoussi – 2
Bundesligaspilleren har ofte vært blant de beste i de 24 landskampene han har spilt, men denne gang fikk han veldig lite til å stemme. Var våkent frampå og snappet til seg ballen fra sveitsernes bakerste mann i første omgang, men skuslet bort sjansen alene med keeper.

Marcus Pedersen – Ingen karakter
Måtte byttes ut etter 21 minutter på grunn av skade. Måtte ha spilt minst 30 minutter for å få karakter.

Innbyttere:
Joshua King – 4
Kom inn for Marcus Pedersen i 22. spilleminutt. Overtok Daniel Braatens plass på høyrekanten, mens Braaten gikk opp som spiss. Jobbet hardt, men det ble dessverre for mye å gjøre defensivt til at han denne gang klarte å utrette noe offensivt.

Ruben Yttergård Jenssen – Ingen karakter
Kom inn for Magnus Wolff Eikrem etter 63 minutter. Ikke nok spilletid til å få karakter.

Omar Elabdellaoui – Ingen karakter
Kom inn for Tom Høgli etter 70 minutter. Ikke nok spilletid til å få karakter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag