*Nettavisen* Sport.

Slik spilte Norge

Foto: TORSTEN SILZ (AFP)

Endelig kan de norske gutta glede seg til å lese børsen.

12.02.09 02:34

TYSKLAND - NORGE 0-1:

Drillos utvalgte leverte varene mot Tyskland. Her er Nettavisens spillerbørs.

Rune Jarstein 6:
Hadde et par små bomturer i feltet, men ble ikke straffet. Fikk ellers god hjelp av dem foran seg, som blokkerte eller presset tyskerne til å skyte utenfor. Matchvinnende redning et kvarter ut i 2. omgang da han slo et skudd til corner.

Tom Høgli 5:
Ble overspilt et par ganger i 1. omgang, men gjorde ellers en grei jobb i backrekka. Bunnsolid etter pause.

Brede Hangeland 7:
Stort stopperspill igjen av kapteinen. Blokkerte, brøt foran og sto fram som lederen, de gangene tyskerne kjørte kampen.

Kjetil Wæhler 7:
Imponerte, akkurat som Hangeland. Ofret seg i flere viktige dueller.

Trond Erik Bertelsen 5:
Noen dårlige cornere gir i alle fall ikke pluss i margen. Ble overspilt ved en anledning, uten at Norge ble straffet. Løste ellers backjobben greit nok i landslagscomebacket.

Morten Gamst Pedersen 5:
Var nest sistemann på Norges største sjanse før pause, da han vant en hodeduell som ga en kjempesjanse til Thorstein Helstad. Altfor lite med med ballen langs bakken, men god i lufta.

Christian Grindheim 9 BB:
Jobbet utrettelig i midtbaneleddet, fikk til et par gode brudd som Norge fort kunne utnyttet og viste også en god pasningsfot. Målet var kronen på verket for Norges bestemann. Alle de tre sentrale midtbanespillere skal ha pluss for en jobb som ga Norge flere brudd og gode overganger før pause.

Martin Andresen 6:
Grei jobb, men heller ikke så mye mer før pause, men meget god etter hvilen. Et par feilpasninger trekker ned, selv om han skal ha for at han er den som oftest går for det geniale.

Per Ciljan Skjelbred 8:
Hadde et knallskudd som sneiet tverrliggeren, men fikk ellers ikke utrettet så mye med ball som vi er vant til fra ham. Gjorde imidlertid en glimrende defensiv jobb i midtbaneleddet og løp til børskarakter 10. Bør være sikker mann på dette laget.

Daniel Braaten 8:
Fantastisk når han er rettvendt med ball, og hadde et par utrolige raid som hadde fortjent bedre skjebne. Ble en gang også snytt for det mange trodde skulle være en straffe, men som vel skulle vært et frispark like utenfor 16-meteren. På sitt beste igjen.

Thorstein Helstad 5:
Ensom svale på topp, og sånn sett ute av kampen i store perioder. Kom imidlertid til Norges to beste muligheter før pause. Først etter en overgang hvor han ble spilt 1-1 mot det tyske forsvaret. Så da han med en heading bare var millimetere fra å gi Norge ledelsen. Sånn sett en bra gjennomført jobb.

Innbyttere:
Bjørn Helge Riise erstattet Thorstein Helstad etter 64 minutter.
Fredrik Strømstad erstatter Christian Grindheim etter 77 minutter.
Erik Nevland inn for Daniel Braaten etter 87 minutter.
Erik Huseklepp inn for Per Ciljan Skjelbred etter 87 minutter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.