*Nettavisen* Sport.

Slik spilte Norge

SOUSSE (TV 2 Nettavisen): Slik spilte de norske guttene i storseieren over Qatar.

25.01.05 07:29

Sindre Walstad, 6

15 redninger
30 skudd

Startet kampen på formidabelt vis, men ble mer varierende i prestasjonene utover i kampen. Endte på en redningsprosent på 50, men såpass burde han også ha mot såpass svak motstand.

Ole Erevik, 7

9 redninger
16 skudd
2 tekniske feil

Fikk spille de siste 20 minuttene og viste at han ikke har planer om å bli noen tredjemålvakt i VM. Hadde blant annet en fantastisk dobbeltredning ikke lenge etter at han hadde kommet på banen.

Glenn Solberg, 6

1 mål
1 skudd
1 teknisk feil

Solid forsvarskamp av kapteinen. Lå bak mye av det Norge gjorde i angrep, men var ikke så veldig fremtredende på egenhånd. En kamp på det jevne.

Håvard Tvedten, 8

6 mål
7 skudd

Måtte starte kampen på benken og misset fra sjumetersstreken med sitt første skudd i kampen. Men derfra og ut var han fantastisk. Spilte på hele sitt store register og scoret på alle sine seks skuddforsøk fra kant og i kontra.

Frank Løke, 7

4 mål
5 skudd
1 teknisk feil

Fikk mye tillit offensivt av Gunnar Pettersen og tok godt vare på muligheten. Scoret på fire av fem skudd og skulle hatt sjumeter på det forsøket han bommet på. En god kamp av FCK-spilleren.

Børge Lund, 5

0 mål
2 skudd
1 teknisk feil

Fikk lite til å stemme i angrepsspillet. Hadde et par fine fremspill, men var uheldig med skuddene. Får pluss for bra forsvarsspill i perioder.

Frode Hagen, 6

3 mål
6 skudd
2 tekniske feil

Fikk starte kampen som venstreback, men innfridde ikke helt. Ble til tider veldig anonym. Dro til med et par kanoner når han måtte. Som vanlig stødig bakover på banen.

Preben Vildalen, 6

0 mål
0 skudd
1 teknisk feil

Spilte stort sett forsvar, men ikke så mye som vanlig. Ble hvilt litt av Gunnar Pettersen. Viste igjen hvorfor han regnes blant de beste forsvarsspillerne i Bundesliga.

Jarle Rykkje, 7

6 mål
9 skudd

Spilte en veldig god første omgang. Scoret alle sine seks mål før pause. Ble litt mer anonym da Norge vendte spillet mer mot venstre i andre omgang. En god søknad om mer spilletid på høyrekanten videre i mesterskapet.

Jan Thomas Lauritzen, 6

2 mål
6 skudd
2 tekniske feil

Ikke like heldig med skuddene som mot Brasil. Ble bare to mål på sarpingen denne gangen. Hadde god kontroll på sin side i forsvar og får pluss for noen fantastiske kontringsballer.

Kristian Kjelling, 7

6 mål
8 skudd

Spilte egentlig ikke nok til å få karakter, men satte seks sjumeterskast i mål. Gjorde det også på overlegent vis. Fikk vist at han behersker de fleste avslutningsteknikker fra sjumetersstreken.

André Jørgensen, 3

1 mål
4 skudd
1 teknisk feil

Ville så mye i VM-debuten sin, men lyktes ikke i det hele tatt. Skjøt og skjøt uten å få ballen forbi Qatars målvakter. Fikk endelig scoringen sin tolv sekunder før slutt. Slet også i forsvar.

Johnny Jensen, 8

3 mål
3 skudd

En strålende forsvarskamp av Norges forsvarssjef. Var ute og taklet da det var behov for det, og inne og pakket rundt linjespiller de gangene ballen kom inn dit. Scoret også på de sjansene han fikk og skaffet Norge to sjumeterskast.

Marius Riise, 5

1 mål
4 skudd
1 teknisk feil

Har ikke fått noen god start på mesterskapet. Ble tatt stygt flere ganger og ble mer forsiktig i innhoppene sine etter hvert. Ønsket ikke å ofre helsen mot Qatar. Fikk tre sjumeterskast etter stygge hektinger på kanten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag