*Nettavisen* Sport.

Slik spilte Norge

NABEUL (TV 2 Nettavisen): Slik spilte Gunnar Pettersens gutter da de laget hakkemat av svenskene.

02.02.05 07:04

Steinar Ege, 8
21 redninger, 50 skudd

Fikk ikke like god hjelp av forsvaret som tidligere i VM. Men tok frem feberredningene da de trengtes som mest. En matchvinner av format.

Sindre Walstad, -
0 redninger, 2 skudd

Var bare på banen på to sjumeterskast.

Glenn Solberg, 9
5 mål, 7 skudd

Var ikke bare kaptein med stor K. Han var KAPTEIN med store bokstaver. Satte standarden fra start av og drev svenskene til tider til vanvidd. Spilte på hele sitt register. Finter, skudd og innspill satt som de skulle.

Håvard Tvedten, 5
0 mål, 0 skudd

Fikk sjansen mot slutten av kampen. Klarte ikke helt å få tak på de svenske høyrekantenspillerne og laget to unødvendige sjumeterskast.

Frank Løke, 10
6 mål, 9 skudd, 1 teknisk feil

Rett og slett verdensklasse. Hver gang Norge fikk trøbbel i angrep, så var det bare å spille ballen inn til Løke. Om det var en eller tre svensker rundt ham, så fikk han enten mål eller sjumeterskast. Skaffet Norge fem sjumeterskast og ble snytt for ytterligere to. Fantastisk kamp.

Børge Lund, 8
2 mål, 3 skudd

Har spilt seg inn som et fullgodt alternativ til Glenn Solberg. Får mer og mer selvtillit jo mer han spiller. Mot Sverige gjorde han et nytt godt innhopp. Scoret to veldig viktige mål mot slutten av kampen.

Frode Hagen, 7
3 mål, 6 skudd, 1 teknisk feil

Holdt på å skyte hull i nettet i første omgang. Sendte av gårde et par kanoner som de svenske målvaktene bare hørte suset av. Hadde full kontroll på Kim Andersson i forsvar.

Preben Vildalen, 7
0 mål, 0 skudd

Ble en smule overivrig i kampen. Ville stoppe alle svenskene på egenhånd. Det endte med tre kjappe tominuttere og 20 minutter på tribunen. Viste igjen gode takter i forsvaret. En veldig viktig spiller for Norge.

Jan Thomas Lauritzen, 7
2 mål, 4 skudd, 2 tekniske feil

Scoret bare to mål, men begge kom på uhyre viktige tidspunkt. Tok skuddansvar da Norge trøblet i angrep. Ikke helt på topp i forsvar i første omgang, men spilte seg stort opp etter pause.

Kristian Kjelling, 9
3 mål, 6 skudd

Det norske håndballpublikum fikk stifte bekjentskap med en ny Kjelling. Borte var eleganten og storskytteren, frem kom ballfordeleren og arbeidsjernet. Var strålende i andre omgang. Skjøt da det var behov for det, spilte inn til Løke da det var smartest. Tiltrakk seg mye oppmerksomhet fra det svenske forsvaret, som ga rom for de andre.

André Jørgensen, -

Kom aldri på banen.

Johnny Jensen, 7
1 mål, 2 skudd, 1 teknisk feil

Bommet på en kontring i første omgang, men gjorde det godt med en herlig scoring etter pause. Har nærmest blitt en ren forsvarsspiller i VM, men løste den rollen med glans mot Sverige. Var enorm da Norge vant en undertallsperiode med 4-0 i andre omgang.

Marius Riise, 7
3 mål, 4 skudd

En ny god kamp av Riise. Hadde full kontroll på Fredrik Lindahl og Johan Pettersson i forsvar og kontret inn tre flotte mål fremover. Ble litt anonym i Norges etablerte angrepsspill.

Rune Skjærvold, 9
9 mål, 11 skudd

Fikk tillit fra sjumetersstreken da Kristian Kjelling misset. Takket for tilliten med å sette sju strake i nettet. Fikk også selvtillit på vingen og ble etter hvert en av kampens store forgrunnsfigurer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag