Gå til sidens hovedinnhold

Slik spilte Norge

NABEUL (TV 2 Nettavisen): Slik spilte de norske guttene i bragdkampen mot verdensenerne Kroatia.

Steinar Ege, 9
20 redninger, 45 skudd

Viste igjen at han er en målvakt i ypperste verdensklasse. Utklasset Kroatias supermålvakt Vlado Sola totalt. Vartet opp med den ene superredningen etter den andre da Norge trengte dem som mest. Nok en gang matchvinner.

Sindre Walstad, -

Kom aldri på banen.

Glenn Solberg, 7
0 mål, 1 skudd, 3 tekniske feil

Var kanskje den eneste som hadde grunn til å være litt misfornøyd med dømmingen. Fikk dårlig betalt ved flere anledninger. Jobbet som en galleislave i forsvar og skal ha en stor del av æren for at Ivano Balic fikk veldig lite til.

Håvard Tvedten, -

Kom aldri på banen.

Frank Løke, 8
4 mål, 6 skudd, 2 tekniske feil

Har utviklet seg enormt i løpet av mesterskapet. Har fått en veldig selvtillit og er i ferd med å bli en linjespiller i verdensklasse. Fikk mye juling, men var et konstant uromoment i det kroatiske forsvaret.

Børge Lund, 8
2 mål, 3 skudd, 1 teknisk feil

Fikk igjen tillit da kampen skulle avgjøres og sviktet ikke denne gangen heller. Tok Blazenko Lackovic helt ut av kampen i forsvar og scoret to veldig viktige mål i angrep. Puster Solberg i nakken i kampen om midtbackplassen.

Frode Hagen, 7
4 mål, 11 skudd, 2 tekniske feil

Hadde ikke den store uttellingen, men turde avslutte da ingen andre gjorde det. Tre av bomskuddene hans traff innsiden av stolpen og var bare centimetere fra å gå inn. Gjorde en god defensiv jobb.

Preben Vildalen, 7
0 skudd, 0 mål, 2 tekniske feil

Gjorde en god første omgang i forsvar. Ble sittende lenge på benken i den andre. Men da han kom på banen i sluttminuttene var han enorm. Pakket inn linjespillergiganten Igor Vori og stoppet innspillene.

Jan Thomas Lauritzen, 8
4 mål, 7 skudd

Meget god forsvarskamp og kom med veldig viktige bidrag offensivt. Viste igjen at han har fått selvtillit i angrepsspillet sitt og turde ta skuddansvar i avgjørende faser av kampen. Har blitt en nøkkelspiller for Norge.

Kristian Kjelling, 8
7 mål, 8 skudd, 4 tekniske feil

Kunne fått en 10er bare for det utrolige underarmskuddet i første omgang. Hadde en veldig god uttelling på skuddene sine, men gjorde noen unødvendige feil. Viste mye større ro enn tidligere i mesterskapet. Er i ferd med å bli en spiller i verdensklasse.

André Jørgensen, -

Kom aldri på banen.

Johnny Jensen, 7
2 mål, 3 skudd, 1 teknisk feil

Fikk litt trøbbel med lagkameraten fra Flensburg-Handewitt, Blazenko Lackovic, men var ellers strålende i forsvar. Var strålende etter at han fikk avlastning med den jobben. Fikk æren av å score kampens siste mål.

Marius Riise, 7
1 mål, 1 skudd, 0 tekniske feil.
Ble foretrukket fremfor Håvard Tveten på grunn av sine defensive egenskaper. Hadde til tider god kontroll på kroatenes superving Mirza Dzomba. Scoret også et viktig mål i andre omgang.

Rune Skjærvold, 7
4 mål, 7 skudd

Fikk ansvar alene på høyrevingen ettersom Jarle Rykkje sto over. Var litt uheldig med skuddene i første omgang, men spilte seg stort opp etter pause. Ga Norge ledelsen 24-23 med et fantastisk backhandskudd.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus