Gå til sidens hovedinnhold

Slik spilte Norge

Norge tapte 0-2 for Sveits på Ullevaal Stadion onsdag kveld. Slik spilte det norske laget.

THOMAS MYHRE – 6. Kan ikke klandres for de to baklengsmålene. Hadde to kjemperedninger som gjorde at Norge unngikk den totale ydmykelsen.

ANDRE BERGDØLMO - 5. En kamp på det jevne for Bergdølmo, som var mindre med offensivt enn han pleier. Stødig med ball, og slapp ikke Sveits ofte fram på sin høyre kant. Kommunikasjonssvikt med Hagen på det første målet?

CLAUS LUNDEKVAM – 6. Spilte sterkt i første omgang, men hadde mindre kontroll i andre. Sterk i lufta, litt mer usikker langs bakken denne gangen. Likevel godkjent.

ERIK HAGEN – 5. Var konge i første omgang, men bommet totalt på markeringen på det første målet til Sveits. Totalt sett greit, men får bare så vidt godkjent.

JOHN ARNE RIISE – 3. En av Riises dårligste landskamper på lenge. Virket tam, skapte lite framover, og gjorde heller ingen god jobb defensivt.

ALEX VALENCIA – 6. Godkjent kamp av Valencia. Fikk tidvis vist fram potensialet sitt, men ble ikke mye brukt av medspillerne. Viste at han har en bra innleggsfot og et finterepertoar å øse av.

KRISTOFER HÆSTAD – 6. Lille Kristofer spilte nok en god landskamp, selv om han av og til gjorde noen taktisk lite kloke valg. Var bokstavelig talt over hele banen, men tok kanskje på seg et litt for stort arbeidsansvar. Må bli klokere.

CHRISTIAN GRINDHEIM – 5. Helt grei debut av VIF-spilleren, som sammen med Hæstad slet med å fylle mellomrommene på midten i begynnelsen. Kom etter hvert bra inn i det. Bedre omgang enn Eirik Bakke. Mistet sjelden ballen.

MORTEN GAMST PEDERSEN – 4. Skapte usedvanlig lite til Gamsten å være. Fikk aldri til noe godt samspill med John Arne Riise.

JOHN CAREW – 6. En pigg omgang av Lyon-spissen. Ville mye, men fikk mange frispark mot seg. Ble ikke snytt for to straffer, slik han selv appellerte til dommeren for.

STEFFEN IVERSEN – 5. Hadde ti meget sterke minutter mot slutten av første omgang, men virket uvenn med ballen de første 25, og hadde mange svake avleveringer. Viste likevel at han er et klart førstevalg i rollen som hengende spiss.

EIRIK BAKKE – 4. Viste at han har murbrekker-mentaliteten fortsatt, men bidro ikke til å løfte Norges midtbane. Traff sjelden med avleveringene. Var også mer stasjonær enn Grindheim.

THORSTEIN HELSTAD – 4. Løp på alt som var av baller i 2. omgang, men fikk ikke mye presist å jobbe med. Var et dårlig mottak unna en kjempesjanse. Virket ikke helt venn med ballen.

OLE MARTIN ÅRST – 4. Var ivrig som alltid, og burde truffet ballen da han skapte en stor sjanse for Norge i begynnelsen av 2. omgang. Viste at imidlertid at han ikke er noen reell utfordrer til John Carew.

KJETIL WÆHLER – kom inn og bidro med løpskraft og duellstyrke. Fikk skryt av Hareide etter kampen for innhoppet.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken