Gå til sidens hovedinnhold

Slik startet eventyret

Andrej Arsjavin begynte som innbytter på en bane i lavere divisjoner i England.

Fire utrolige mål mot Liverpool. Kanskje avgjorde Andrej Arsjavin gullkampen i England tirsdag kveld.

Men russerens vei mot stjernehimmelen begynte faktisk på et sted få vil tro.

Den startet på Valley Parade.

I Bradford.

Der satt 19 år gamle Andrej Arsjavin på benken.

Intertotocupen
Vi må tilbake til år 2000. Arsjavin hadde vist seg fram for Zenit St. Petersburgs andrelag, og ble hentet opp til A-laget den sommeren. Og det var derfor det startet der - i Bradford.

Zenit St. Petersburg hadde nemlig kvalifisert seg for Intertoto-cupen, og i den turneringen ble de trukket mot, ja nettopp, Bradford.

Russerne slo Bradford 1-0 hjemme, og Arsjavin debuterte da han kom innpå som innbytter etter 28 minutter i returkampen. Han pådro seg et gult kort, men kom ikke på scoringslista i 3-0-seieren.

Etterpå har Arsjavin og Bradford hatt en ganske så ulik utvikling.

Les også:Se hva Arsjavin ikke kan

Fra Bradford til stjernestatus
For mens Bradford har brukt årene sidene 2000 til å falle til en plass midt på tabellen i engelsk 4. divisjon, League Two, har Arsjavin gått fra den ene suksessen til den andre.

Han debuterte for det russiske A-landslaget i 2002, scoret sitt første landslagsmål i 2003. Han ble kåret til årets spiller i Russland i 2006, ledet Zenit til seriemesterskap i 2007, og ble kåret til banens beste da Zenit St. Petersburg slo Rangers i Uefa-cupfinalen i 2008.

Han viste seg for alvor fram for resten av verden under fotball-EM i 2008, da Russland nådde semifinalen. Han ble tatt ut på All Star-laget i turneringen, og senere spilte han også da Zenit slo Manchester United i Uefas supercupfinale. Samme år var han også én av de nominerte til tittelen «årets spiller i Europa», men måtte til slutt nøye seg med 6. plass.

I januar fikk han så drømmeovergangen til Arsenal, og tirsdag kveld leverte han fire mål i en kamp for minnebøkene da Arsenal spilte 4-4 borte mot Liverpool.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken