RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: Tor Richardsen/Scanpix)

Slik stoppes superduoen

Sist oppdatert:
I fjor slet Brann voldsomt med Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson. Kan de stoppe dem i år?

Se Stabæk-Brann direkte på TV 2 Zebra eller TV 2 Sumo fra 19.00 tirsdag

På Brann stadion sjokkerte superduoen bergenserne med å score hvert sitt mål, og sendte Stabæk opp i en tidlig 2-0-ledelse da lagene møttes om våren. Det endte 2-2.

I returoppgjøret på Nadderud stjal Joakim Perssons grusomme takling av Eirik Bakke overskriftene, men Nannskog scoret Stabæks mål da Brann vant 2-1.

Storform
Forrige helg viste Stabæk-duoen igjen storform da Strømsgodset ble banket 3-0 i generalprøven. Gunnarsson puttet to. Nannskog ett.

Så hvordan skal Stabæk stoppe superspissene?

- Det er ikke én enkelt formel, sier TV 2-ekspert Nils Johan Semb.

Men:

- De scoret 37 mål til sammen i fjor. De jobber i et tydelig mønster. Nannskog ligger på offsidegrensa, mens Gunnarsson henger igjen.

Ikke gode nok
- Norske lag var ikke god nok i fjor til å eliminere effekten av det. Man må være dyktig nok til å verne bakrommet for Nannskog, samtidig som man har folk i mellomromet mot Gunnarsson. Det er nøkkelen mot de to, sier Semb.

- Tar man også bort pasningsfoten til Tommy Stenersen så eliminerer man bort forsyningslinjene. Han legger seg ofte dypt på midtbanen og slår innleggene sine litt upresset. Enten slår han mot Nannskog i bakrom, eller så trer han den opp på Gunnarsson.

Men teori er en ting. Praksis noe annet.

Gjort hjemmeleksen
- En ting er det å si det. En annen ting er det å utføre det. Man skal jo spille fotball selv også. Men det er jo det fotball handler om. Spill og motspill, sier Norges tidligere landslagssjef.

Han tror Nannskog/Gunnarsson vil stå for minst 20 mål i år, men er spent på om de ender nærmere 20 enn 40 - og i så fall hvor mye.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde håper og tror at hans lag har kontroll.

- Vi mener at vi har gjort hjemmeleksen vår. Vi så dem (Nannskog/Gunnarsson) mot Strømsgodset, og vi vil gjøre alt vi kan for å stoppe de to, sier han til Budstikka.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere