Gå til sidens hovedinnhold

Slik svarte fotballekspert Petter Veland på leserens spørsmål

Nettavisen hadde nylig besøk av Petter Veland, ekspert på spansk fotball. Her er hans svar på spørsmålene som ble sendt inn fra leserne.

- Hva er dine tanker rundt prislappen på Ødegaard? Er han verdt pengene og tror du han kan levere på et stabilt nivå i Arsenal? Hvilke områder mener du at han kan bli bedre på? Fra det jeg har sett så ser det ut som han alltid går for det sikre og ikke tar nok sjanser som kan gi det lille ekstra.

PV: - Det er jo to måter å analysere overgangssummen på. På den ene siden kan man jo mene at det er litt rart at en spiller med kun 11 kamper for A-laget til Real Madrid skal gå inn på topp 10-listen over dyreste spillersalg i klubbens historie, men på den andre siden har jo Ødegaard bevist, først og fremst i Real Sociedad, men også i Arsenal, at han har kvaliteter som gjør ham ettertraktet. Dersom Arsenal da er villige og kapable til å betale €35-40M, så er jo alle parter fornøyde! Jeg ser også gjerne at han øker risikoen i spillet sitt en smule, slik han var veldig flink til i Real Sociedad. Det kommer jo dog an på hvilken rolle han får under Mikel Arteta i 21/22-sesongen, og hvilke andre spillere som er på banen. Dersom alle skal slå nøkkelpasninger og ta stor risiko i pasningsspillet, kan det bli slitsomt for de fremmøtte på Emirates.

- Som Spurs-fan er jeg nysgjerrig på Bryan Gil. Tror du han har det som skal til for og lykkes i Premier League? Hva er hans styrker og svakheter? Er jeg litt skeptisk til fysikken hans da han er på størrelse med hva Lukaku spiser til frokost. Tottenham har jo også vært linket til Kounde og Pau Torres. Tror du dette kan være aktuelt, og hvem av dem hadde du gått for?

PV: - Bryan Gil er en potensiell gullgruve, men også potensiell gråstein. Råmaterialet er veldig spennende og talentet er veldig stort, men det er samtidig fallgruver her. Forrige sesong var han den spilleren under 22 år som skapte flest målsjanser for sine lagkamerater i LaLiga, til tross for at han spilte for tabelljumboen Eibar. Han har veldig god teknikk og som regel en løsning på alle trange situasjoner, men så har man jo alltids mystikken rundt hvordan han tilpasser seg livet i England. Da tenker jeg først og fremst utenfor banen med språk, kultur, mat, bosituasjon etc, den tid jeg er blant dem som mener at de fysiske forskjellene på de topp 5-ligaene er mer og mer utvannet med tiden. Bryan Gil har møtt "kjøttstoppere" som Gonzalo Verdú, Víctor Laguardia, José María Giménez og Djené Dakonam uten å ta skade av det.

Jeg blir svært overrasket om Jules Koundé eller Pau Torres ender opp i Tottenham.

- 1. Hvordan styrker De Paul en allerede god midtbane til Atletico Madrid? 2. Tror du Trippier blir værende?

PV: - 1) På meget godt vis. De Paul viste jo noe av hva han kan by på i går, med den målgivende pasningen til Ángel Correa, og gir Simeone enda flere strenger å spille på. Rett og slett en god overgang med mye logikk i seg.

2) Det virker slik nå. Samtidig er det jo tidvis rykter om flere Premier League-klubber som følger situasjonen hans. Jeg tror han blir værende, men han er absolutt en av spillerne det er verdt å følge litt med på de neste åtte dagene.

- Hvordan vurderer du Pau Torres? Ser flere utenlandske klubber har blitt koblet med ham i sommer, men blir han værende tror du ? Hvor bra blir han og hvor tror du han eventuelt ender opp?

PV: - Pau Torres takket høflig nei til Tottenham for en uke siden. Der ligger lista. Minst. Stopperen er nå på en miniferie etter å ha deltatt i EM og OL for Spania, før han skal gyve løs på det som for ham er en utrolig spennende sesong. Pau Torres er jo født og oppvokst i Vila-real, og det å skulle spille Champions League for barndomsklubben veier veldig tungt. Alt tyder på at han blir værende, med mindre Real Madrid plutselig banker på døra.

- Hva skjer med mitt kjære Barcelona. Frykter at økonomien er så skakkjørt at vi må selge masse spillere den siste uken på billigsalg? Tror du også det vil skje? Hvem tror du blir solgt?

PV: - Barcelona går åtte usikre dager i møte. Hovedprioriteten virker å være å bli kvitt Miralem Pjanic og Samuel Umtiti, som begge står langt bak i køen om spilletid og langt fremme i køen når lønnen fordeles. Det er en dårlig kombinasjon. Nå som Lionel Messi-sagaen er over, og de har fått registrert både Èric García, Memphis Depay og Emerson, så er det litt mindre flammer på toalettet enn det var for to uker siden. Samtidig må/bør de komme i mål med forhandlingene om lønnsreduksjon for Sergio Busquets, Jordi Alba og Sergi Roberto.

- Hvis du var sportsdirektør i en klubb midt på tabellen i PL og ser etter en lur signering fra La Liga. Hvilken spiller ville du kjøpt da?

PV: - Jeg hadde kjøpt Djené Dakonam til Newcastle.

- Kounde til Chelsea? Tror du Chelsea signerer ham ? Hvor god er han?

PV: - Når Fabrizio Romano melder at det er kontakt mellom klubbene, da kan vi nok ta det for gitt at det er "noe" der. Det er derimot ikke dermed sagt at klubbene kommer til en enighet. Sevilla er fortsatt en selgende klubb i den forstand at de ikke vil stikke kjepper i hjulene for Koundé dersom han ønsker seg bort, men samtidig har franskmannen vist seg som en spiller med enorm kvalitet allerede i ung alder, og da er kravet om overgangssum ditto høyt.

Etter min vurdering av Jules Koundé definitivt topp tre forsvarsspillere i LaLiga forrige sesong, og det som gjør han enda mer attraktiv er at han også kan spille høyreback - selv om han er aller best som høyre stopper. Vil eventuelt passe perfekt i Chelsea.

- Tror du det kan komme nordmenn inn i La Liga? Hvem er mest aktuelle nå? Og er det sannsynlig at Erling Braut Haaland velger å signere for et spansk lag isteden for et engelsk lag neste sesong?

PV: - Det er (dessverre) fint lite som tyder på at en spiller med norsk pass finner veien til Spania i løpet av de neste åtte dagene, men jeg tar gjerne feil. Hva angår Erling Haaland, vil Real Madrid alltid vært aktuell i en eller annen form. For så vidt også Barcelona, men der er den økonomiske situasjonen forbundet med langt større usikkerhet. Jeg synes det er mye som gir mening ved en eventuell Haaland-overgang til Real Madrid neste sommer, men samtidig er det jo åpenbart at engelske klubber også vil være langt fremme i køen - selv om det er verdt å merke seg at Chelsea har hentet Lukaku og at Manchester City per dags dato er veldig interessert i Harry Kane.

- Dani Olmo var en av de spanske spillerne som imponerte meg mest i EM. Hadde et utrolig "trøkk" i spillestilen sin og skapte veldig ubalanse for motstanderen når ha gikk fremover. Noen grunn til at han ikke har blitt linket til noen av de store lagene i La liga eller Premier League? Tror du han ville ha passet inn i for eksempel Premier League?

PV: - Det kommer nok, med tiden. Dani Olmo er i ferd med å skape seg en veldig spennende karriere, med den såkalte trappetrinnsmodellen som utgangspunktet. Han begynte i det små (relativt sett) i Kroatia, debuterte i Champions League i ung alder og gikk videre til RB Leipzig på helt riktig tidspunkt. Bundesliga synes jeg er en veldig fin arena for ham i hans alder og situasjon, og vi må ikke glemme at RB Leipzig er Tysklands nest beste lag. Nivå! Samtidig er det nok uunngåelig at vi på et tidspunktet ser navnet hans linket til de største klubbene i England/Spania/Italia - dersom utviklingen fortsetter.

- Gonzalo Villar, hvor lenge tror du han blir i Lazio? Er vel neppe aktuell for de aller største i Spania, men klubbene under må da ha han på blokka? Og - hva tror du skjer med Illaix Moriba til slutt? Ny kontrakt før 1.januar eller hvor drar han? Virker som en håpløs håndtering av Barcelona, som ser ut til å slippe han. Minner jo t.d om Juan Mata og Real Madrid.

PV: - Tror Gonzalo Villar har godt av en sesong til i Roma med enda mer tillit og flere kamper fra start (så vidt over 50% i 20/21), for deretter å komme "hjem" til Spania. Tror han kan være aktuell for alle de fire/fem største/rikeste klubbene i så måte, men det kommer jo an på stallsammensetningen.

Hva angår Ilaix Moriba blir jeg mest bare oppgitt av hele situasjonen. At en så talentfull spiller risikerer å sitte et år tribunen i den alderen er bare trist. Ny situasjon som ser sausete ut med en spiller som bare uttaler seg via egne sosiale medier, uten å egentlig si noe som helst, Barcelona som kjører "mano duro" med tanke på kontrakt vs spilletid, agenter som (sett utenfra) ønsker å maksimere profitt allerede i ung alder, Koeman sine uttalelser om at penger ikke bør bety mest i den alderen.. Nei, ikke bra!

- Trur du det er sannsynlig at Mbappe kommer nå i sommer eller må vi vente til neste sommer?

PV: - Én ting er i hvert fall ganske så sikkert, og det er at Kylian Mbappé-snakker ikke roer seg med det første. Ethvert ansiktsuttrykk, enhver Instragram-like og enhver bevegelse på banen analyseres med lupe på spanske TV- og radioprogrammer (og det kan man jo selvsagt mene mangt om..).

Ut fra PSGs perspektiv er det ikke sannsynlig med en overgang i 2021. Ut fra Real Madrids perspektiv virker det som at de i hvert fall forsøker det de kan for å få i stand en overgang i 2021. Nøkkelen ligger dermed hos Mbappé selv. Dersom han virkelig ønsker seg til Spania NÅ, tror jeg det kan la seg gjøre. Dersom han tåler å vente et år til, så får man altså Messi-Mbappé-Neymar på samme lag.

- Hvilken klubb ville du anbefalt for Sørloth?

PV: - En klubb hvor det er gode sjanser for mye spilletid. De siste ryktene har jo gått på Marseille, og det gir jo enda mer mening etter at de lot Darío Benedetto dra til Elche. Samtidig har vel Marseille-ledelsen andre ting å ta tak i akkurat i dag etter scenene som utspilte seg i Nice i går..

- Hvem ser du på som mest sannsynlig ender i Real Madrid av Mbappe og Haaland? Og har de råd til å kjøpe en av de?

PV: - For noe mer utfyllende svar om Haaland/Mbappé kan du lese andre svar, men bare for å poengtere hva som trolig er Florentino Pérez' våte drøm; Mbappé gratis og Haaland for "billige penger" sommeren 2022 (alt er selvsagt relativt den tid lønnen/sign-on etc blir huge, men sammenlignet med potensiell overgangssum i 2021 blir 2022-summen etter alt å dømme lavere på grunn av den sagnomsuste utkjøpsklausulen på x€M).

- Hva tenker du om Bale og Hazard? Hvordan synes du de har sett ut i starten av sesongen?

PV: - Litt opp og ned, kan man si det? Eden Hazard markerte seg jo med en fin målgivende mot Alavés, mens Gareth Bale scoret mot Levante i går. Samtidig er jo det kamper/motstandere hvor forventningene om målpoeng er store, og således har det jo bare oppfylt "minstekravet" per nå. Spillere av deres kaliber må jo også være jevne bidragsytere, uten skadeopphold, som tar tak også når det er Atlético Madrid, Barcelona, Sevilla etc som står på motsatt banehalvdel. Så får vi se om symbolikken i trippelbyttet til Carlo Ancelotti i går (Bale, Hazard og Isco ut til fordel for Rodrygo, Vinícius og Asensio) blir større på sikt mtp fortid vs fremtid i klubben.

- Tror du det er sannsynlig at Manchester United får inn flere spillere før overgangsvinduet stenger, og hvem er i så fall mest aktuelle? Selv ønsker jeg en defensiv midtbane (Declan Rice eller Saul Niguez).

PV: - Jeg tror de vurderer situasjonen fortløpende, og at begge de du nevner er aktuelle kandidater. Med Jadon Sancho der fremme og Raphaël Varane der bak er jo to av tre ledd ute på banen forsterket, og da gjenstår jo midtbanen i så måte. Saúl Ñíguez er nok definitivt "tilgjengelig", den tid rapportene gjennom hele sommeren baserer seg på at Atlético Madrid selger til riktig pris.

- Ser Sarabia linkes til Milan fra PSG, da de mangler både en målfarlig høyrekant og en playmaker. Kan han bekle en av disse rollene, og er han en spiller som kan passe inn der?

PV: - Ja, det kan han. Pablo Sarabia er, i mine øyne, best i en fri rolle bak spissen eller som en høyrekant som trekker innover. Jeg mener Pablo Sarabia er veldig undervurdert, og at han rett og slett har blitt "offer" for litt feil klubbvalg. Med så enormt store profiler foran seg i køen blir man rett og slett litt for fort "glemt"; men ikke glem at Pablo Sarabia står med 115 målpoeng for Sevilla og PSG de siste fem sesongene.

- Hva skjer med Cristiano Ronaldo? Blir han i Juventus, tross ønske om å dra, eller kan vi få tidenes overgangsuke nå med CR7 til PSG og Mbappé til Madrid? Det virker jo som kanskje eneste alternativ for dem begge, eller at de begge må bli ett år til i en klubb de føler seg ferdig med.

PV: - Du, det er jeg veldig spent på. Det er ikke likt Cristiano Ronaldo å be om å få starte en fotballkamp på benken, så det er ganske åpenbart at NOE er på gang. Men det er jo begrensede muligheter angår mulige nye klubber for portugiseren, men jeg lefler med tanken - som du gjør - om at Cristiano Ronaldo til PSG kan åpne opp for at de sier seg villige til å slippe Kylian Mbappé til Real Madrid.

- Er Barcelona gode nok til å kjempe om tittelen i år? Hvor god kan Pedri bli?

PV: - Ja, de er gode nok til å kjempe om tittelen. Fire lag kan vinne LaLiga denne sesongen. Atlético Madrid, Barcelona, Real Madrid og Sevilla. Så blir det jo opp til hver enkelt å vurdere styrkeforholdet dem imellom. Rent personlig tror jeg at Atlético Madrid forsvarer seriegullet, og at Barcelona dermed ikke står igjen med seriegullet. Den åpenbare forklaringen er jo at et "Lionel Messi-løst" Barcelona er svakere enn et Barcelona MED Lionel Messi, selv om jeg kan finne hjerterom og vise forståelse for en teori om at det kanskje kan frigi energi for Ousmane Dembélé, Antoine Griezmann, Ansu Fati etc..

- Hvordan ser du på muligheten for en Mbappé-overgang til Real Madrid? Jeg registrerer fremdeles at Pedrerol tror han kommer denne sommeren. Jeg synes det ser ekstremt vanskelig ut. Vi vet at Real Madrid vil ha ham, og vi vet at han vil vekk. Men vi vet også at PSG etter all sannsynlighet nekter å selge. Da går det nok ikke, eller?

PV: - PSG sitter nok på svaret her, ja. Og de har jo ingen økonomiske grunner til å bukke under for et eventuelt press fra Real Madrid, men de har kanskje noen betenkeligheter med å ha en misfornøyd superstjerne i samme garderobe som Neymar og Lionel Messi...? Det virker ganske åpenbart at Mbappé har bestemt seg mentalt for at han skal til Real Madrid nå eller neste sommer, og så er spørsmålet hvor langt han eventuelt er villig til å gå for å få presset frem en overgang allerede nå i august.

- 1. Kommer Sander Berge skifte klubb før 1 september? 2. Kjøper Liverpool fc noen spillere før 1 september? 3. Får noen av de nordmennene i Premier League mye spilletid i året sesong? 4. Blir det noen overganger fra Eliteserien til utenlandske klubber før 1 september? 5. Hvorfor spiller ikke ditt kjære Villareal med både Moreno og Alcacar på topp?

PV: - 1. Jeg håper det. Sander Berge skal og bør spille i en topp 5-liga, ikke i Championship.

2. Overgangssituasjonen i Liverpool er jo alltid preget av mange rykter, som ofte viser seg å ikke stemme. Arbeidsmetodene til LFC skiller seg jo til en viss grad fra det normale i form at overganger plutselig kommer litt "ut av det blå", etter at de har jobbet i det stille og ikke lekket detaljer til pressen før det faktisk er klart. Nå lar de jo Shaqiri dra til Lyon, så det kommer kanskje en erstatter for ham?

3. Det må man da håpe! Ajer har startet begge, Ødegaard får nok en sentral rolle, King og Moi starter nok i en utfordrerrolle, mens Klaesson er et klart andrevalg.

4. Ser gjerne noen sette seg på et fly fra Norge til Spania, men tviler..

5. Fordi Paco Alcácer ikke er god nok til å spille fra start. Boulaye Dia!

- Hvor imponert var du over Erik Lamela sin start i LaLiga med to glitrende scoringer i debuten? Mener du han har det som skal til for å lykkes i et veldig godt Sevilla-lag?

PV: - Jeg tror Erik Lamela og Sevilla/LaLiga passer perfekt for hverandre, og det bare trigges ytterligere etter den starten. Å være direkte involvert i to scoringer som innbytter er debuten er vel nesten definisjonen av drømmedebut, selv om det selvsagt må kontekstualiseres litt med at det var hjemme mot Rayo Vallecano som hadde fått en spiller utvist. Allerede i kveld får man jo akt 2 i Lamela-eventyret mot Getafe.

- 1.) Noen spennende forsterkninger på vei inn til mitt kjære Real Zaragoza? 2.) Noen betraktninger rundt situasjonen til Borja Mayoral i Roma? Ikke en typisk JM spiss?

PV: - Real Zaragoza har jo allerede hatt et relativt travelt vindu med fem gode signeringer. Nivået på signeringene gir nok også en pekepinn på hva som kan ventes, den tid det nok er nedfallsfrukt og bruktbiler fra LaLiga som er alternativene.

Ti mål på 1554 minutter i Serie A forrige sesong er jo tålig bra, men så får vi se hvordan Mourinho-Roma blir seende ut. Selv er jeg litt usikker på hva slags forventinger man skal ha til dem denne sesongen. Tammy Abraham inn og ingen minutter på Mayoral i går lover jo ikke så veldig godt sånn sett.

- Etter at Messi gikk til PSG grunnet det økonomiske aspektet, så har det kommet nye retningslinjer innenfor dette med sunn økonomi for spanske klubber. Hvilken innvirkninger vil dette få for kjøp og slag av spillere til Barca og RM? Hva slags innvirkininger vil dette få ved at eventuelt Mbappe til RM?

PV: - Det har ikke kommet nye retningslinjer for de spanske klubbene. De forholder seg til de samme reglene som har vært i lang tid fra UEFA (Financial Fair Play) og LaLiga ("lønnstaket"). Det som er greia er at det først er nå i forbindelse med Messi-sagaen at folk flest har blitt klar over at det faktisk eksisterer et såkalt lønnstak i LaLiga.

Det vil altså ikke ha noen form for innvirkning på kjøp- og salgspolitikken til Real Madrid eller Barcelona. Det som derimot vil ha innvirkning er jo den økonomiske situasjonen i seg selv, som er henholdsvis bra og veldig dårlig. Real Madrid har klart seg veldig godt gjennom pandemien grunnet god økonomisk styring over tid og prioriteringer de har gjort på overgangsmarkedet (salg av Varane og Ødegaard, frigitt lønn fra Ramos etc), mens Barcelona har blitt kjørt mot grøftekanten av det forrige styret med for høye utgifter over tid, akselerert av pandemien.

- Tror du Manchester United henter en sårt tiltrengt defensive midtbanespiller før vinduet stenger? Isåfall, hvem mener du passer best per nå (av de som er tilgjengelige riktignok)?

PV: - Som en annen var inne på her tidligere; Declan Rice og/eller Saúl Ñíguez er nok ikke dumme forslag i så måte. West Ham er nok litt mer tilbakeholdne med å selge Rice, den tid han er en nøkkelbrikke i mannskapet til Moyes, i motsetning til Atlético Madrid, hvis standpunkt gjennom sommeren har vært at Saúl er til salgs for den rette summen.

- Har sett veldig mange kamper fra LaLiga de siste årene, og synes Valencia har en veldig spennende spiller i Hugo Guillamón. På meg så virker han veldig komplett, og som en spiller som har alle muligheter til å bli den neste store midtstopperkjempen fra Spania. Hva tenker du om Guillamón? Er han på vei til å bli det neste store?

PV: - Det er jo dette som er så fascinerende med fotball. Du mener at Guillamón er veldig komplett og veldig spennende. Selv er jeg ikke bergtatt i det hele tatt. Jeg undres støtt og stadig over hvordan Guillamón kan befinne seg i en posisjon hvor han starter fotballkamper for en klubb som Valencia, men faller til slutt ned på at det kanskje sier mer om Valencia enn om Guillamón..?

- Eit veldig opent spørsmål: Kva bør Barcelona gjere? Kan laget, med de planer som er rundt salg, vere ein realistisk utfordrer til både liga, cup og CL? Ser for meg at CL tar slutt for Barcelona ved første utslagsrunde denne sesongen.

PV: - Barcelona bør satse på ungdommen, og akspetere først som sist at det KAN bli en troféløs sesong eller to på veien mot en ny potensiell storhetstid. Barcelona vil jo alltid være i en form for tittelkamp i form av at utgangspunktet og fundamentet er så sterkt i bunn, og det er flust av store talenter som er klare til å ta steget. Forhåpentligvis får de sjansen til å prøve og feile. Dessverre seg jeg en tendens blant Barcelona-supportere, som allerede nå etter to serierunder er i ferd med å "gi opp" Èric García etter én svak kamp borte mot Athletic Club. Det kan fort bli deres bane. Frenkie de Jong, Ronald Araújo, Sergiño Dest, Pedri, Óscar Mingueza, Ansu Fati, Emerson, Yusuf Demir, Rey Manaj, Nico González, Gavi etc - dersom man klarer å mikse dem inn blant Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé, Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets og Sergio Agüero kan det naturligvis bli troféer allerede denne sesongen - selv om de i mine øyne er i en utfordrerposisjon i LaLiga, og spesielt i Champions League.

- Så du tenker altså ikke at f.eks. Camavinga kan være den rette? Hva gjelder Saul - er han egentlig en defensiv anlagt midtbanespiller? Trodde han var mer en box-to-box spiller, all den tid United trenger et klassisk anker - en bedre versjon av Matic med andre ord. Du har naturligvis sett mer av Saul enn de fleste andre, så antar at du kjenner hans spillerprofil godt.

PV: - Camavinga kan absolutt være et alternativ. Jeg oppfatter ham og Saúl som litt like, samtidig som de også er ulike. Det som er både bra og dårlig med Saúl er anvendeligheten. Det er bra for en trener å ha en spiller som kan spille både anker, indreløper, som en av to sittende og venstreback i 3-5-2, mens det er samtidig et lite ankepunkt at han ennå ikke er spesialisert inn i én rolle. Jeg tror dog at han kan spisses inn i en ankerrolle. Han er bra fysisk, har stor arbeidskapasitet som gjør at han dekker mye rom, venstrefoten er god og presis, han er rolig og avbalansert, og viker ikke fra fysiske kamper.

- Hei, den økonomiske situasjonen til Barcelona er mildt sagt katastrofal. Selv med avgangen til Messi, tror du Barcelona får ryddet opp i økonomien sin? Burde de selge unna spillere som Griezmann, Umtiti, Dembele, Coutinho og/eller Lenglet?

PV: - Svarte på noe av det samme litt tidligere i LIVE'n. Det er ikke et like stort, pressende og pulserende behov for storopprydning nå etter Messi-exiten og lønnsreduksjonen til Piqué, men de vil nok jobbe aktivt med å kvitte seg primært med Samuel Umtiti og Miralem Pjanic.

- Kan den nye TV-avtalen til La Liga bidra til at flere klubber blander seg inn i toppstriden/kampen om Europa? Hvilket lag ser du som mest sannsynlig kan ta det neste steget opp?

PV: - Den nye avtalen mellom LaLiga og CVC vil i hvert fall gjøre klubbene godt økonomisk med tanke på infrastruktur, i form av å vokse som klubb. Utbedre stadion, forbedre treningsanlegg, styrke stab/administrasjon med tanke på markedsføring, sosiale medier, profil og slikt. Ting man ofte tidligere har bortprioritert. Målet for LaLiga/CVC er jo at synergieffekten av kapitalinnskytingen nå vil være gunstig både på kort (lønnstakproblematikken løses for seks av syv lag) og lang sikt.

Klubber som kan/bør vokse veldig på dette er Betis, Sevilla, Valencia, Real Sociedad etc.