RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Slik tjener du penger på målfattige Norge

Sist oppdatert:
Vi tror hverken Norge eller Kroatia risikerer liv og lemmer for scoringer i kveld. Sjekk dagens to første oddstips.

Dagens øvrige tips:
Odds: Vi friskmelder Frankrike
Odds: Slik tjener du penger på målfattige Norge

Få oversikt: Lesernes oddstips tirsdag
V5-Forus: Bo og Tjoms med tungt skyts

Uhyre spennende dag på langoddsen dette, med EM-kvalifisering, U21-EM og ishockey, blant annet. Vi traff til 3,15 i odds på en litt vrien dag i går, og nå skal vi klare å følge opp med flere treff fra en rikholdig meny. Vi kommer med tre anbefalinger i dag, de to første får du her.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Kroatia - Norge under 2,5 mål
Privatlandskamp, spilles i Zagreb. Mens andre i gruppe F spiller EM-kvalifisering, roer Kroatia ned med en vennskapskamp mot Drillos helter. Kroatia leder, i likhet med Norge, sin gruppe. De har vunnet 3-0 i Latvia, spilt 0-0 hjemme mot Hellas og vunnet 2-1 i Israel. Niko Kranjcar var Kroatias bestemann mot Israel, han scoret to før pause (ett på straffe). Israel jaget utligninger mot slutten, men Kroatia rodde i land en 2-1 seier. Det er et bra lag Slaven Bilic har satt sammen, og alt tyder på at de vil kvalifisere seg til EM og kjempe om medaljer der, men i dag er det privatlandskamp. Usikker på hva Bilic legger i denne eller hva slags ting han skal teste ut mot Norge. Han stiller med den samme 25-mannstroppen som mot Israel, men vil trolig rotere litt på laget og hvile dem som eventuelt trenger det.

Norge topper gruppe H med full pott etter tre runder. Drillo viser seg enda en gang dyktig nok til å få maksimalt ut av laget. I dag gjør han åtte endringer på laget som slo Kypros. Vi skal blant annet få se Markus Henriksens debut på landslaget.

Disse 11 starter kampen: Rune Almenning Jarstein - Espen Ruud, Vadim Demidov, Brede Hangeland, John Arne Riise - Daniel Braaten, Markus Henriksen, Ruben Yttergård Jenssen, Petter Vaagan Moen, Morten Gamst Pedersen - Moa.

- Jeg har vært konservativ i laguttaket veldig lenge, så det er greit å få testet noen nye, sa Drillo på en pressekonferanse.

Den samlede landslagsrutinen er senket ganske kraftig hos Norge i dag, men det er et spennende lag Drillo starter med, og dette er ikke nødvendigvis et veldig svekket Norge. De fleste her er i godt slag på sine respektive klubblag. Det er også mange her som ønsker å styrke sin posisjon i et landslag som ligger godt an med tanke på EM-deltagelse.

Vi tror på en mindre fartsfyllt affære i dag, og 0-0 er ikke utenkelig i en betydningsløs kamp. Norge kan spille seg inn på topp ti i FIFA-rankingen med seier, men hvem bryr seg egentlig om det. Ikke Drillo, hvertfall. Norge møter et av verdens beste fotballag og det gjøres en rekke endringer i laget. Vi synes under 2,5 mål til 1,60 i odds er det beste spillet på Norges landskamp i kveld. Objektet må kombineres.

OBS! Nå kan du tippe på Android-telefoner

Stavanger - Vålerenga under 5,5 mål
Get-ligaen. Toppoppgjør i oljebyen. Vi tror på et jevnt oppgjør. For å ta bortelaget først så har VIF spilt syv matcher hittil denne sesongen, og kun én har gått over 5,5 mål. Det var nedslaktingen av bunnlaget Frisk-Asker som endte 7-0.

Stavanger ledet serien frem til forrige runde, da de røk 0-4 i Sarpsborg. De har tre matcher over og fem under hittil denne sesongen.

Hvis vi tar med NM-sluttspillet møttes disse 12 ganger forrige sesong, og det ble fire over og åtte under 5,5 mål da. Det er overvekt av kamper under 5,5 mål mellom disse, uansett hvordan en vrir og vender på det, og vi tror på et nytt målfattig oppgjør i dag. 1,65 på under spilles i en dobbel med under 2,5 mål i Kroatia - Norge. Vi får en samlet odds på 2,64 og setter 150 kroner på denne. Spillefristen er klokken 18.55.

14. Stavanger - Vålerenga - over/under 5,5 mål 1,75 1,65
24. Kroatia - Norge - over/under 2,5 mål 1,80 1,60

Total odds: 2,64

Klikk her for å levere dette spillet

EM-høyoddser
I dag skal vi gjøre noe vi nesten aldri gjør. Vi skal levere en trippel. Til høy odds også. Vi har valgt ut tre kamper der vi mener sjansene for en knepen favorittseier er god, bedre enn oddsen skulle tilsi.

Danmark - Kypros
Gruppe H. Danskene har spilt inn tre poeng på to kamper, uten å imponere. 1-0 hjemmeseieren over Island kom få minutter før slutt, og mot et Portugal i poengnød ble man som ventet for små og tapte 1-3. Men, med seier i dag ligger man med 6 poeng på tre kamper, det vil være godkjent, og man kan også være heldig og passere Portugal hvis de tuller seg vekk på Island.

Det står ikke så veldig bra til med det danske laget. Man snakker om et generasjonsskifte, der en del rutine gikk ut på dato, og de nye spillerne leverer ikke like jevne prestasjoner. Daniel Agger var ikke med mot Portugal, men kan være tilbake i dag. Nicklas Bendtner er fortsatt ikke klar for spill.

Kypros fikk ingen god opplevelse mot Norge. Man var uoppmerksomme i forsvarsarbeidet ved et par anledninger og lå under 0-2 ved pause. I 2. omgang hevet man kvaliteten, men tapte 1-2 på hjemmebane. Taper man i dag også er det plutselig langt opp til annenplassen.

På midtbanen er Aloneftis trolig ute med skade i dag også, mens Michail, som var ute mot Norge, kan være tilbake fra skade.

Danmark må vinne denne for å holde følge med Norge og Portugal. De er ikke i form og sliter med å score, noe vi fikk beviset på mot Island. Det er meget mulig danskene må slite for seieren i dag, og vi mener 3,45 på dansk seier med nøyaktig ett mål er spillbart under gjeldene omstendigheter.

Sveits - Wales
Gruppe G. Skral form på disse to lagene som begge står med 0 poeng etter to kamper. Sveits har hatt det tøffeste programmet hittil, med hjemmekamp mot England som de tapte 1-3 og bortekamp mot Montenegro der de røk 0-1. Sveits er, som vi så i VM, et lag som skaper lite offensivt men er meget sterke defensivt. I dag må de prøve å vinne, det nytter ikke å forsvare seg til 0-0 nå, man trenger 3 poeng og da må man score minst én gang.

Stéphane Grichting, Valentin Stocker, Scott Sutter og Steve von Bergen ble hvilt på treningen lørdag, men alle forventes klare til kamp. Diego Benaglio, en av verdens beste målvakter, er også tilbake i laget.

Wales har tapt 0-1 for Montenegro og Bulgaria. Wales midlertidige manager Brian Flynn sier til UEFA.com at han hadde budsjettert med seks poeng etter de to første kampene, og at det nå blir meget vanskelig å kvalifisere seg. Det blir ikke lettere av at Chris Gunter og Sam Ricketts er suspendert, Hal Robson-Kanu er skadet og Joe Ledley holder seg hjemme med sin høygravide kjæreste.

Ellers legger vi merke til at Wales ikke har spilt uavgjort på flere år nå. Siste borteseier kom i fjor høst med 2-0 over Liechtenstein. Det eneste brukbare laget Wales har slått borte er Danmark, i 2008.

Her skal Sveits, med skadefri tropp og alle muligheter i egne hender, ta sin første trepoenger i denne EM-kvalifiseringen. Wales er ikke gode nok. Derfra og til sveitsisk storseier er det imidlertid langt, og hvis Sveits først vinner, mener vi 1-0 er det mest sannsynlige resultatet. Vi tar med 3,45 på hjemmeseier med nøyaktig ett mål i vår trippel.

Hellas - Israel
Gruppe F. Vi ble skuffet da Hellas bare klarte 1-1 hjemme i sin første kvalifiseringskamp, mot Georgia. Siden har det blitt 0-0 borte mot Kroatia og 1-0 hjemme over Latvia. Hellas skaper ikke all verden i mange av kampene sine, men de er også vanskelige å score på. Denne kampen må være en klar kandidat til å gå under 2,5 mål.

Torossidis, matchvinneren mot Latvia, er suspendert i dag. Tziolis er skadet. Disse blir sannsynligvis erstattet av AEK Athens midtbanemann Grigoris Makos og Ioannis Maniatis, høyre back på Panionios.

Israel har vel ikke overbevist med sine 1-1-1 på de tre første. Seier over Malta er obligatorisk for alle som skal ha noen som helst sjanse på EM-plass, 0-0 i Georgia er ikke bra nok og 1-2 tap hjemme for Kroatia ei heller. "This game could either keep our chances alive or end the campaign." Så svart/hvitt ser israels målvakt Dudu Aouate på utfallet av dagens kamp.

Gode Yossi Benayoun er skadet i dag, Tal Ben Haim er suspendert. Dedi Ben Dayan og Eran Zahavi skal testes nærmere kampstart.

Innbyrdes oppgjør:
01.04.2009 Hellas - Israel 2 - 1
28.03.2009 Israel - Hellas 1 - 1

Hellas skal sannsynligvis vinne denne, men 1-0 er nok, og scorer Hellas først er det bare å forsvare inn tre poeng, såpass godt kjenner vi grekerne nå. Vi prøver ettmålsseieren her også, og får en trippel til 41,06 i odds. Et langskudd, naturligvis, men i dag mener vi sjansen for treff er bedre enn 41 i odds skulle tilsi, og prøver 50 kroner på denne. Spillefristen er klokken 20.10.

26. Danmark - Kypros (0-1) 1,93 3,45 2,70
33. Sveits - Wales (0-1) 2,10 3,45 2,45
39. Hellas - Israel (0-1) 3,00 3,45 1,80

Total odds: 41,06

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sportspill.no on Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere