Gå til sidens hovedinnhold

Slik unnslapp Edvald skrekkvelten

- Jeg tror ikke jeg har opplevd noen større velt før, sier det norske sykkelhåpet.

METZ/OSLO (procycling.no): Med drøye to mil igjen til mål på den sjette etappen i årets Tour de France oppsto det totale kaos, da nesten halve feltet gikk i bakken.

Ryttere lå strødd både i veibanen og i grøftekanter. Enkelte lag hadde alle sine ryttere involvert.

For det norske håpet Edvald Boasson Hagen ble det en ny nestenvelt. Nordmannen fortalte procycling.no at velten skjedde midt i Sky-toget. Bradley Wiggins og de andre klatrerne kom seg unna, mens Boasson Hagen måtte styre ut i grøften og opp på jordet for å komme seg unna.

Edvald og Cavendish punkterte
Den norske mesteren unngikk dermed å velte med et nødskrik, men kom ikke fra velten uten materielle skader.

- Jeg punkterte etter å ha bråbremset, vært ute i grøfta og opp igjen. Da trengte jeg nytt hjul. Heldigvis klarte jeg å holde meg på sykkelen. Det var mange som gikk i bakken.

- Mark Cavendish klarte akkurat å komme seg ut, men han punkterte han også. Og da mistet han fronten, han, også, fortalte Boasson Hagen til procycling.no.

Dermed røk alle muligheter til en topplassering på etappen for det britiske laget, og selv om de i en uke har gjentatt til det kjedsommelige at det er sammendraget som er førsteprioritet, var stemningen svært dyster i Sky-leiren.

-Cavendish var svart i øynene
Den positive stemningen som preget laget før etappen var blåst vekk i målområdet. Mark Cavendish var blant dem som var svært misfornøyd med utfallet av etappen.

- Det er ikke så mye stemning. Det er ganske stille. Vi er glade for at Bradley ikke tapte tid, selv om det er dumt at Mark ikke klarte å henge med.

- Hvordan skjer velten?

- Jeg er ikke sikker på hva som skjer, men alle prøver å komme seg til front. Når veien ikke er bredere og alle prøver på det, er det vanskelig. Noen endte da utenfor grøfta, sier Boasson Hagen til procycling.no.

- Har du noen forklaring på hvorfor det skjer så mange velt under Tour de France?

- Alle er nervøse og alle vil ligge foran. Da kommer man på et nivå hvor alle er villige til å pushe grensene. Da blir det velt.

- Kan du huske noe liknende?

- Jeg tror ikke jeg har vært med på en så stor velt før. Jeg er bare glad jeg ikke gikk ned selv.

Nordmannen innser at alle krasjene er en del av idretten, men er nok i likhet med de fleste tilskuerne glad for at fokus nå vendes mot fjellene, hvor kampen om posisjonene normalt sett ikke er like tøff.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her