RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Patrick Kovarik (Afp)

Slik vil Boyer gjenreise Cofidis

Sist oppdatert:
- Jeg håper vi kan finne en løsning i løpet av året, sier manageren.

Siden 2010 har franske Cofidis tilhørt det neste øverste nivået i sykkelsporten.

Det gjør de også denne sesongen.

I et intervju med La Voix Du Nord forteller Cofidis-sjef, Eric Boyer, at de har større ambisjoner enn det profesjonelle kontinentalnivået.

Franskmennene vil øke budsjettet og kjøpe til seg livsviktige world tour-poeng.

- Denne sesongen har vi sett noen fusjoner mellom store lag: RadioShack og Leopard-Trek, Quick Step og Omega Pharma.

Tre stjerner forsvant
- Vi har redusert budsjettet med 3,5 millioner euro siden 2009. Jeg har også hatt diskusjoner om en mulig fusjon i to år. Først snakket vi litt løst om det. I fjor var det mer seriøst. Jeg håper vi kan komme med en løsning i løpet av dette året, røper Eric Boyer.

Det franske laget mistet mange profiler foran 2009-sesongen. Sylvain Chavanel, Maxime Monfort og Nick Nuyens forsvant uten at Eric Boyer fikk erstattet dem. Resultatene uteble, og dermed mistet de også plassen på det øverste nivået.

- Vi ville hente Sylvain Chavanel (signerte til slutt ny kontrakt med Quick Step, vår.anm.) tilbake i 2010. Vi ville øke budsjettet og styrke laget med ryttere som kunne gi oss viktige world tour-poeng, men det klarte vi ikke. Vi har fortsatt med det samme budsjettet siden (8,5 millioner euro).

Kan bli presset ut av touren
Selv om world tour-plassen røk har de allikevel fått sykle Tour de France hvert år. Men Boyer føler seg ikke trygg på en slik løsning over tid.

- Dette forteller meg at vi ikke kan leve med denne situasjonen over lang tid. Vi starter nok dette året, men det er mindre sikkert i 2013. Flere og flere utenlandske lag er bygget opp med et budsjett rundt 12 millioner euro. De har stjerner på store lønninger, og som arrangørene ikke klarer seg uten. Det er synd at ikke Rein Taaramäe (Estland) er fransk, erkjenner franskmannen.

- Hva ville du gjort uten touren? spør La Voix Du Nord.

- Det ville vært en katastrofe, fordi touren garanterer 80 prosent av vår oppmerksomhet (for sponsorene) i løpet av sesongen. Våre beste ryttere vil også forsvinne, avslutter Tour de France-femmeren fra 1988.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere