*Nettavisen* Sport.

Slik vil han gjøre Norge enda bedre

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen

Alexander Stöckl har skrevet under på ny kontrakt og har planene klare.

21.12.12 18:43

GARDERMOEN (Nettavisen): Fredag ble det klart at østerrikeren Alexander Stöckl fortsetter som landslagstrener for de norske hopperne ut 2015.

Stöckl sier til Nettavisen at det aldri var noen tvil om at han ønsket å fortsette som norsk landslagstrener.

- Jeg er veldig fornøyd. Det var ingen tvil fra min side. Det første året har vært bra. Det har vært masse å jobbe med, men det har vært bra støtte fra skiforbundet og trenerne.

- Jeg tror også at utøverne har vært veldig fornøyd med måten vi har jobbet på. Det har vært mange flotte opplevelser, sier østerrikeren.

Stöckl trekker fram sammenlagtseieren til Anders Bardal i verdenscupen som det største høydepunktet hans som norsk landslagstrener sammen med VM-sølvet til Rune Velta i Vikersund.

- Utdanne trenere
Nå håper 39-åringen at det kan bli flere lignende høydepunkter i årene fremover.

- Vi må jobbe med stabiliteten. Men vi må gjøre litt mer med det fysiske nivået. Jeg skal prøve å snakke mer med trenerne i lokale klubber. Vi må prøve å utdanne trenerne i Trondheim, Vikersund og Lillehammer hvor vi har mange utøvere, forklarer Stöckl.

Jul i Østerrike
Årets sesong har variert litt for de norske hopperne, men østerrikeren tror den lille pausen de nå har hatt før hoppuka har gjort godt.

- Starten av sesongen var bra, men så har det gått litt dårligere. Men vi er fortsatt på en god vei. Den samlingen vi hadde nå i Oberstdorf var veldig viktig, der fikk vi rettet på småfeil som vi har slitt med, sier Stöckl.

Nå skal østerrikeren hjem for å feire jul.

- Det blir en enkel og tradisjonsrik jul i Østerrike. Vi spiser pølse og suppe på julaften. På første dag spiser vi kalkun siden min mor er engelsk, sier Stöckl.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen (Mediehuset Nettavisen)

Fornøyd sportssjef
Sportssjef Clas Brede Bråthen er strålende fornøyd med å ha med Stöckl videre.

- Det er kjempeviktig i forhold til kontinuitet og for å styrke den linjen vi har startet på. Vi har gode erfaringer med langsiktige perspektiv, Mika Kojonkoski var jo i Norge i ni år. Vi ser at vi har fått en dedikert og veldig god trener, sier Bråthen til Nettavisen.

- Vi trenger mer tid. Vi må fortsette å jobbe såpass dedikert og målrettet i alle områder, så vil dette gi veldig gode resultater. Men allerede nå har vi noen av verdens beste skihoppere som kan vinne.

Treneren fra Østerrike ble norsk landslagstrener i mars i 2011.

Anders Bardal er blant hopperne som har gjort det bra under Stöckls ledelsen. Bardal vant verdenscupen sammenlagt i forrige sesong.

Bardal ligger for før hoppuka på en femteplass i verdenscupen sammenlagt. Men rapportene Nettavisen har fått tyder på at Bardal har hoppet meget godt på trening den siste uken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.