Gå til sidens hovedinnhold

Slik vurderer eksperten lagene i Glava Tour

Gino van Oudenhove guider deg gjennom lagene i Glava Tour.

HTML EMBED

HØVIK (procycling.no): Fredag arrangerte Glava Tour pressekonferanse for å presentere bruttotroppene til alle lagene som skal starte sykkelrittet i Fredrikstad førstkommende onsdag.

procycling.no var selvsagt til stede. I fellesseansen før det ble muligheter for individuelle intervjuer presenterte Joker Meridas sykkelkyndige sportssjef, Gino Van Oudenhove, alle lagene.

Under kan du lese hva han mener om de utenlandske lagene som stiller til start, mens Lars Petter Nordhaug vurderer sitt Blanco-lag.

I etterkant intervjuet procycling.nos redaktør, Jarle Fredagsvik, belgieren på tomannshånd. I videovinduet over kan du høre intervjuet med Van Oudenhove i sin helhet.

Team Sky

- De kjører nok for Boasson Hagen, og selv om det ikke er de største navnene som står på denne listen, så er det bare gode ryttere på Sky. De har også ryttere som kan hjelpe Edvald i spurten.

Blanco Procycling

- Vi stiller med et utrolig godt lag på papiret. Boom har operert nesa og krasjet i Tyrkia, så vi er litt redusert. Vi har muligheter til å vinne nesten hver etappe. Noen har kjørt en tøff klassikersesong og andre er i oppkjøringen til Tour de France, sier Lars Petter Nordhaug.

- Mollema skal være kaptein i touren, bemerker Lars Petter Nordhaug.

Katjusja

- Katjusja har satt opp et lag komplett rundt Alexander Kristoff. Sky og Blacno er litt bedre på papiret enn Katjusja. De har en del spurtopptrekkere som for eksempel Porsev. Marco Haller og Rudiger Selig er med og Kristoff kommer godt overens med de to. Det er et balansert lag som kommer til å kjøre både i spurtene og i sammendraget.

Lotto-Belisol

- Det er litt b-preg, men også med ryttere som har vunnet noen løp. De er unge og motiverte ryttere. Tosh Van der Sande gjorde det bra i fjor. De kommer nok å prøve å vinne minst én etappe.

Saxo Tinkoff Bank

- De har med mange kjent navn. Sørensen kjent for etappeseirer i de store tourene. Marko Kump er med. Han vant Flandern rundt for U23 for et par år siden. Anders Lund og Christopher Juul-Jensen er fortsatt på vei opp.

Accent Jobs

- Det første prokontinentallaget i rittet. Caethoven vinner 10-15 mindre løp hvert år. Stefan Van Dijk er i toppen av europarankingen hvert år. De har forskjellige kapasiteter og kommer til å vise seg fram.

Bretagne Seche

- Jeg håper de satser mer på Vegard Stake Laengen enn i de løpene vi har kjørt mot Bretagne. Han kommer til å være kjempemotivert. Har vært noen uker i fjellene, får han laget rundt seg vil han bli en fin utfordrer.

MTN Qhubeka

- Det kommer nok til å dreie seg om Ciolek.

IAM Cycling

- Noen kjente ryttere, ikke helt store stjerner med unntak av Gustav Erik Larsson. Jeg tror han vil vise seg fram i Norden. Et par raske ryttere. Ser på seg selv som en utfordrer til verdenstourlagene.

Caja Rural

- De vil vise seg fram hele tiden når de får kjøre mot verdenstourlag. Det spanske laget vil markere seg gjennom uka.

Sojasun

- Jonathan Hivert har vunnet etapper på verdenstour-nivå. Ikke mange spurtere, men de er alltid offensive.

De Rijke

- Det beste kontinentallaget i Europa. Havik er med som sprinter.

CULT Energy

- Michael Andersen er en mann å se opp for. Han vant Liege-Bastogne-Liege for U23-ryttere.

Den foreløpige startlisten finner du her. Den endelige blir klar tirsdag kveld.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken