Gjestene fra Florida vant fredagens kamp 4-3 etter forlengning. Dermed leder Lightning 3-1 og øyner en semifinaleplass i kampen om Stanley Cup-trofeet. Men den klart største snakkisen etterpå handlet ikke om det sportslige.

Det sørget Brad Marchand for. Det er alltid litt tumulter og aggresjon på en ishockeybane, men å slikke en motstander i ansiktet er et ganske uvanlig provokasjonstriks. Det var akkurat det Bruins' canadiske spiller gjorde etter litt knuffing med Ryan Callahan.

– Det hører ikke hjemme i ishockeyen eller i noen andre idretter. Jeg vet ikke hva jeg skal si, sa Tampa Bay Lightnings svenske spiller Victor Hedman til ESPN.

Callahan, som fikk kjenne på Marchands tunge i ansiktet, reagerte også etter kampen. Han håper NHL ser på saken.

– Jeg vet ikke om det er disiplinære tiltak mot å spytte noen i ansiktet, men jeg synes dette er verre. Det er ikke det samme (som spytting), sa han til ESPN.

Det er ikke første gang Marchand bruker tungen på NHL-isen. I april slikket han Toronto Maple Leafs-spiller Leo Komarov på kinnet, og NHL-ledelsen kontaktet lørdag både spilleren og Bruins-sportsdirektør Don Sweeney med klar beskjed om at slikking av motspillere ikke vil tolereres. Neste gang vil det reageres med sanksjoner.

Marchand forklarte for øvrig sin oppførsel med at Callahan hadde slått ham i ansiktet fire ganger.

I fredagens andre kvartfinalekamp vant Vegas Golden Knights 5-3 hjemme mot San Jose Sharks. Dermed leder det ferske laget fra Las Vegas 3-2 sammenlagt etter fem kamper. Semifinalebilletten vil være i boks om det blir ny seier søndag.

(©NTB)