*Nettavisen* Sport.

«Slipper du nå, knuser jeg deg»

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Det er ingen lek å være Thor Hushovds hjelperytter.

05.07.11 15:07

João Correia var den aller merkeligste signeringen noe lag gjorde foran 2010-sesongen. Den lille portugiseren hadde vært av sykkelen i ti år, før oppkjøringen mot et sensasjonelt comeback i Cervélo TestTeam startet.

Du kan lese João Correias fantastiske historie her!

Neste år legger den kanadiske sykkelprodusenten ned sykkelsatsingen, og blir heller utstyrsleverandør for Garmin-Cervélo.

Det er selvsagt meget trist for både Correia og de øvrige rytterne.

- Det var svært dårlige nyheter, ettersom dette var et unikt lag på mange områder. Jeg er sikker på at vi vil bli savnet, forteller portugiseren i et intervju med velonation.com.

Tøff beskjed fra Hushovd
35-åringen, som tidligere hadde jobbet inn mot annonsemarkedet for Bicycling Magazine og Esquire Magazine, har likevel opplevd et eventyr i den svarte og hvite drakta.

Hittil har han kjørt ritt som Vuelta a Murcia, Volta a Catalunya, Vuelta a Castilla y Leon, Tour de Romandie, Tour of Poland, Tour of California og Tour de Suisse.

Når han blir utfordret av nettstedet om å fortelle en anekdote fra Cervélo-tiden, smeller han til med følgende:

- Jeg kommer på en rekke historier som jeg ikke kan ta her, men den mest minneverdige er kanskje fra årets Tour de Suisse, innleder Correia.

- Vi var på vei opp en førstekategori og hadde fem kilometer igjen til toppen, da jeg begynte å henge litt etter. Thor (Hushovd) ser på meg og sier: «Mister du hjulet mitt her, skal jeg knuse deg» («you lose my wheel and I’ll smash you»). På det tidspunktet visste jeg ikke om jeg skulle le eller gråte. Men det var en rimelig god kommentar, humrer han.

Hadde sponsor på kroken
Hushovd er for tiden travelt opptatt med Vuelta a España, mens Correia sykler Paris-Brussels lørdag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jason Gould

Det kan godt hende at de to har syklet sitt siste ritt sammen. Portugiseren, som flere mente ble ansatt i Cervélo for å sikre laget en ny hovedsponsor, forteller at Cervélo-eventyret var like ved å kunne fortsette også neste sesong.

- Jeg vet at de har jobbet hardt for å sikre laget en ny sponsor. Det var veldig nære for noen uker siden. Så vidt jeg vet, var det endringer i ledelsen i det aktuelle firmaet, som endte samtalene før noen avtale ble utferdiget, sier han.

Les også: Fra kontoret til Cervélo

Dermed er det trolig slutt for Correia og hans sykkeleventyr i denne omgang. Trøsten får være at han fortsatt har tennene i behold – også etter årets Tour de Suisse med Hushovd & Co..

Svar på spørsmålet nedenfor hvis du vil være med i trekningen om en sykkel. Les mer om konkurransen her!

2175-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.