Men en en uavhengig rapport som er bestilt av NIF anbefaler imidlertid gransking.

Stavanger Aftenblad kunne mandag avsløre at den konfidensielle rapporten avdekker juks med styredokumenter. Disse anklagene kommer fram i en rapport skrevet av to uavhengige granskere, Petter Syverud fra Fornebu Consulting AS og Morten Lunde fra Saga Corporate Advisors AS. Rapporten ble bestilt etter at NVBF to ganger, i november 2007 og august i år, så seg nødt til å be Idrettsforbundet om kassakreditt på grunn av akutte økonomiske problemer. I rapporten blir det anbefalt å sette i gang en juridisk gransking.

Kontrollkomiteen i forbundet påpekte allerede fra 2005 at forbundet ville få alvorlige økonomiske problemer på grunn av bortfall av inntekter fra spilleautomater.

Til tross for den anstrengte økonomien viser det seg at ledelsen i forbundet i september 2007 ønsket å investere 7,1 millioner kroner som skulle brukes til kjøp av fire leiligheter i Brasil og én leilighet i Oslo.

Men det blir ingen juridisk gransking.

- Vi kommer ikke til å sette i gang en egen juridisk gransking. Det konkluderte vi med på mandagens møte mellom NIF og NVBF, sier idrettspresident Tove Paule til Aftenbladet.no

- Hvorfor velger dere ikke å gjøre det når deres egne granskere anbefaler dette på det sterkeste i rapporten?

- Vi får ikke gjort noe med det som hører fortiden til likevel. Etter det ekstraordinære tinget vil volleyballforbundet få et nytt styre, og da synes også vi at det er riktig å tenke framover.

- Hva synes du om den knusende rapporten som nå har kommet fram i offentligheten?

- Det var enkelte overraskelser for oss, men vi visste jo at det var en alvorlig økonomisk situasjon i volleyballforbundet. Dette er et forbund som har levd på kassakreditt lenge, og en gang må det ta slutt, svarer Paule.

- Det er for øvrig bestemt at den omtalte leiligheten til Norges Volleyballforbund i Nydalen Allé 21 i Oslo nå skal legges ut for salg.

Norges Volleyballforbund bestemte mandag også at det skal innkalles til et ekstraordinært ting innen midten av februar 2009.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).