RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slipper ikke inn på Ullevaal

Sist oppdatert:
Prøver italienske fans å få med seg enorme bengalske lys inn på Ullevaal mot Norge, skal de stoppes.

Det smalt i serie A i forrige serierunde. Det smalt i Milano tirsdag. Men Norges Fotballforbund frykter ikke at det smeller når italienerne inntar Oslo 4. juni.

- Vi frykter ikke bråk. Vi tror ikke at man automatisk kan overføre det som skjer i Italia til en landskamp. Samtidig er vi ikke så arrogante at vi sier at det ikke kan skje noe. Dette er jo en kultur som vokser frem ved siden av fotballen, sier NFFs arrangementssjef, Dag Vestlund til TV 2 Nettavisen.

Én ting kan han uansett garantere for før kampen mot Italia.

- Tirsdag så vi at de kastet fakler på nærmere en halv meter inn på banen. Vår inngangskontroll er nok litt annerledes enn i Italia. Man trenger ikke være Derrick for å finne dem. De bengalske lysene på størrelse med en kulepenn er derimot verre, sier han.

Ingen stripping
Det eneste som kan stoppe folk fra å ta med seg små ulovlige ting inn - hvis de virkelig vil - er å strippe dem for klær.

- Det blir nok ingen stripping på Ullevaal, men det skal bli sikkert der uansett, sier Vestlund.

Italia har rett på 2.500 billetter til kampen, men trolig benytter de seg ikke av alle. Det er foreløpig ikke klart nøyaktig hvor mange som kommer.

- Men vi kjenner ikke til noen dramatiske episoder med Italias landslag og fansen tilknyttet dem, sier Vestlund.

- De kommer seg ikke inn, og kommer de inn, får de bare med seg stemmen sin. Og italienerne er ikke så farlig når de bare har brylcreem, sier landslagssjef Åge Hareide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere