RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

Slipper ikke unna kort

Det gule kortet som Frode Kippe feilaktig fikk mot Vålerenga på Ullevaal blir stående. LSK kommer ingen vei med en protest.

Selv om dommer Tom Harald Hagen fra Grue både har innrømmet og beklaget at han tok feil da han ga Frode Kippe gult kort i en situasjon hvor det var åpnbart at medspiller Lars Kristian Eriksen var synderen, så vil det gule kortet bli stående på LSK-kapteinen, skriver Romerikes Blad.

LSK ga beskjed om at de ville protestere på kortet, men etter kontakten med Norges Fotballforbund mandag ble det klart at det gule kortet vil stå på Kippe til evig tid.

Kan protestere
- Vi har ingen mulighet til å gå tilbake på en skjønnsavgjørelse som dommeren har tatt. Han ga et gult kort til Frode Kippe. Så lenge dommeren ikke har gjort om avgjørelsen før spillet er satt i gang igjen, er kortet gitt. Det er mulig for LSK å protestere på det gule kortet til vårt disiplinærutvalg, sier Eirik Sandsten i Norges Fotballforbund.

- Men det vil neppe føre til at kortet blir strøket?

- Det tviler jeg på, sier Sandsten.

Trodde kortet skulle strykes
LSK ga tidlig på dagen mandag inntrykk av at det ville være en enkel sak å få strøket kortet til Kippe. Lagleder Tor Arne Solberg sier at klubben nå ikke vil legge inn den protesten de har varslet.

- Søndag kveld fikk vi beskjed fra folk i fotballforbundet at det nærmest skulle være en formalitet å få kortet strøket hvis vi bare leverte en rapport på saken. Da vi tok kontakt mandag, viste det seg at det ikke stemte. Vi er nå blitt fortalt at vi må protestere på at dommeren har gjort en feil i forhold til kampreglementet, og det har han jo ikke gjort i dette tilfellet. Han ga bare kort til feil spiller, sier Solberg.

- Beklager feilen
Dommer Tom Harald Hagen har i ettertid skjønt at han har gjort en feil, men han har ingen mulighet til å gjøre om sin avgjørelse.

- Jeg har ikke sett situasjonen om igjen selv, men jeg har skjønt etterpå at vi ga feil spiller gult kort. LSK varslet at de ville protestere etter kampen. Hva NFF velger å gjøre, vet jeg ikke. Det er opptil dem. Jeg regner med at de tar kontakt med meg hvis de vil ha en uttalelse, sier Hagen til Romerikes Blad.

Dommeren var helt sikker på at det var Frode Kippe som gjorde seg fortjent til gult kort da Vålerengas Håvard Nielsen ble felt. Men slik var det altså ikke.

- Jeg må bare beklage at vi ga feil spiller gult kort, sier Hagen.

Og den feilen vil aldri bli rettet opp. Det betyr at Frode Kippe står med ett gult kort, mens Lars Kristian Eriksen fortsatt står med to. (ANB)

Denne artikkelen er hentet fra Romerikes Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere