Slipper rasismestraff

«Fucking monkey»eller «Fuck off, Momo»? Lyns Lars Kristian Eriksen slipper uansett unna straff.

23.06.08 14:45

- Han begynte tidlig å rope «fuck off» til meg. Jeg ba ham slutte, men det ble verre og verre. I andre omgang kalte han meg «fucking monkey» og ba meg «go back to the jungel», sier Momo Latyr til Tidens Krav.

Les: Lyn-spiller sa «fucking monkey»

Hendelsen skjedde i en 2. divisjonskamp mellom Kristiansund og Lyn-2 i mai.

Spilleren selv tok kraftig avstand fra rasismeanklagene.

- Jeg har aldri sagt (fucking) monkey. Men etter en duell i andreomgangen sa jeg «fuck off Momo», sa Eriksen til Nettavisen dagen etter.

- Vi kjenner Lasse. Han er ikke rasist, la trener Henning Berg til.

Les:- Sa ikke «monkey»

Henlagt
Det var påstand mot påstand, og nå har Norges Fotballforbund bestemt seg. Lyn-spilleren slipper straff. Saken er henlagt.

- Det stemmer. Saken er henlagt, sier Roger Ness, seksjonsleder i Forvaltnings- og jusseksjonen i Norges Fotballforbund, til Nettavisen.

- Det er på grunn av bevisets stilling. Vi tok kontakt med dommeren, linjemenn, klubbene og andre impliserte for å se om det var mulig å gå videre med saken, men når saken foregår mellom to personer, og ingen andre har hørt noe, så er det generelt vanskelig å komme til bunns i saken. Vi er mer eller mindre avhengig av at flere på en eller annen måte er involvert, fortsetter han.

- Ikke i tvil om at noe skjedde
I Kristiansund tar man avgjørelsen til etterretning.

- Dette kommer ikke som noen overraskelse. Vi forventet vel egentlig at det vil stoppe opp med påstand mot påstand. Det viktigste for oss var uansett å rapportere hendelsen. Også til Lyn. Så kunne de ta tak. Jeg snakket også med Henning Berg i etterkant, og han sa at de hadde tatt dette opp med spilleren selv, sier trener Geir Midtsian til Nettavisen.

- Men personlig er jeg ikke i tvil om at noe har skjedd. Momo var ordentlig såret etterpå, legger han til.

I Lyn er man selvsagt fornøyd med avgjørelsen.

- Det kom noen påstander som selvsagt ikke var hyggelige, men når NFF så Lars Kristian Eriksens forklaring skjønte de fort at dette var det ikke så mye mer å gjøre noe med. De var fornøyd med Lars Kristians forklaring, sier trener Henning Berg.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag