*Nettavisen* Sport.

Slipper trolig ankeloperasjon

Siste gladmelding før jul: Eirik Bakke slipper trolig å operere ankelen.

(iBergen.no ): Siden slutten av november har det vært fare for at Eirik Bakke måtte operere ankelen. Med operasjon fryktet Bakke selv å få ødelagt treningvinteren, men nå kan han trolig puste lettet ut.

Røntgenbildene av ankelen ble sendt til idrettslege Lars Engebretsen, og nå har Brann fått svaret, skriver Bergens Tidende. Svaret er godt nytt for Brann og Bakke:

- Hvis ikke ankelen forverrer seg i dagene og ukene fremover, ser vi på det som mindre sannsynlig med operasjon, sier medisinsk ansvarlig Ola Jøsendal i Brann til BT.

Bildene viste slitasje i ankelen, og at kantene i ankelleddet er noe ruskete, men ifølge Brann-legen er dette normalt for en spiller med et langt liv i toppfotballen.

Grunnet skaden har Bakke vært uaktuell i Royal League i høst, til tross for at han spilte de siste seriekampene med den slitne ankelen. Den endelige beslutningen blir tatt 12. januar, dagen før Brann drar på treningsleir til Kanariøyene.

Da blir det bestemt om det må gjøres et inngrep i ankelen, som eventuelt blir gjort umiddelbart. Den endelige beslutningen vil bli tatt i samråd med Bakke selv og lege Ove Austgulen.

Les flere nyheter på iBergen.no .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.