RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sliten Hushovd har dårlig tid

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)
Sist oppdatert:
Mulighetene til etappeseier blir stadig færre.

CARMAUX (procycling.no): André Greipel, Mark Cavendish, José Joaquin Rojas og Thor Hushovd.

Sørlendingen fant ikke mye å juble for etter nok en hederlig plassering.

- Det var tungt i dag. Jeg forsøkte å holde meg på hjulet, men jeg hadde ikke mer å gi, fortalte nordmannen til procycling.no etter målplassering.

Les også: Cav spurtslått av fienden

- Ikke mange sjanser
Garmin-Cervélo-rytteren har krysset av for gul ledetrøye allerede. Den hadde han til overmål i sju dager.

Men drømmen om nok en etappeseier glapp på både den 1. og den 6. etappen, de to avslutningene som var mest skreddersydde for nordmannen i årets ritt.

- Det blir ikke enkelt utover nå. Enten avsluttes etappene på toppen av et fjell, eller så er avslutningen for flat for meg. Det er ikke mange sjansene igjen, kommenterte han etter målgang.

Sliten okse
Hushovd bærer preg av både utmattelse og slitasje etter ei drøy uke i alles søkelys.

Under den første hviledagen holdt alle lagene pressetreff – i tråd med vanlig prosedyre. Verken Hushovd eller Garmin-Cervélo valgte å ta imot journalistene etter en hektisk åpningsuke på franske landeveier.

Nordmannen innrømmer at det har kostet, men ser likevel muligheter til å prøve seg på egenhånd.

- Får jeg noen rolige dager og kommer til hektene fysis, er det aktuelt å bli med i et brudd. Jeg er veldig sliten og trenger tid til å restituere meg helt. Uten noen trøye er det enklere å komme unna, mener han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bruddvald
Edvald Boasson Hagen hadde heller ikke dagen i Carmaux. Til slutt ble det 15. plass for gudbrandsdølen.

Sky-rytteren tror på blodslit når rytterne stuper inn i Pyreneene med full styrke under torsdagens etappe med målgang på Luz Ardiden.

- Det blir noen tøffer dager. Det er etapper utover det kan gå inn et brudd, da må jeg prøve å være med. Det blir taktikken for laget utover, i tillegg har vi Rigoberto (Uran) å passe på, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Britene måtte endre taktikken fullstendig etter at lagkaptein Bradley Wiggins brakk kragebeinet.

- Vi har ikke noe i sammendraget å gjøre lenger nå. Vi får finne ut av hvilke etapper det er mest sannsynlig at bruddet går inn. Dersom vi ikke har en sjanse oppover den siste fjellsiden, er det heller ikke vits i å bruke noe energi på det, forklarer han.

PS! Thomas Voeckler beholdt den gule ledertrøyen etter den 10. etappen. Philippe Gilbert (226 poeng) forsvarte den grønne trøyen, men José Joaquin Rojas (209) og Mark Cavendish (197) tok inn på ham i konkurransen.

Dagens spørsmål (12. juli) :

Om Contador klarer å vinne årets Tour de France er han den første rytteren som har klart dobbelen Giro d'Italia og Tour de France i samme år siden?

1) Marco Pantani 2) Bernard Hinault 3) Eddy Mercxk

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: procycling.nos sykkeljakke.

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere