*Nettavisen* Sport.

Sliteseier for Trulsen & co

Det norske laget slet mot OL-turneringens svakeste nasjon. Semifinale er innen rekkevidde men det norske laget trenger hjelp fra USA.

19.02.06 15:01

Det norske laget gjorde ingen god kamp mot New Zealand, men slet seg til en dramatisk 9-6-seier. Det betyr at Norge fortsatt har mulighet til å nå semifinalen, dersom Tyskland blir slått i siste innledende kamp klokken 19.00 søndag kveld.

Etter åtte av ti omganger stod lagene likt på 6-6, og en viktig 2-0-runde i niende omgang, den siste runden med norsk sistestein, avgjorde kampen.

Siste omgang handlet mest om å rydde unna de newzealandske steinene, og forhindre mulighetene til to eller flere poengs tap. New Zealand hadde sjansen til å redusere til 7-8 på siste stein fra skip Sean Becker, men valgte i stedet å takke for kampen.

Avhengige av hjelp
England, Finland og USA er allerede klare for semifinale i curlingturneringen. Norge er avhengige av hjelp fra USA eller New Zealand, som må slå Canada hvis det skal bli tiebreak om den siste ledige plassen.

Tabellen:
1 Storbritania 8 (6-2)
1 Finland 8 (6-2)
3 USA 8 (6-2)
4 Canada 7 (4-3)
4 Italia 8 (4-4)
4 Norge 8 (4-4)
7 Sveits 7 (3-4)
7 Sverige 8 (3-5)
9 Tyskland 7 (2-5)
10 New Zealand 7 (0-7)


Kampen runde for runde:

10. omgang Norge - New Zealand 9-6 (1-0)
Flemming Davanger bommet på en enkel take-out av en guard. Steinen suser rett gjennom boet. New Zealand hadde sjansen, men en dobbel take-out fra Lars Vaagberg gjør 2-0 til New Zealand vanskelig. Det norske laget ryddet unna alle guarder, og med få steiner i spill ble to eller tre poeng umulig for New Zealand. De kastet inn håndkleet før siste stein.


9. omgang Norge - New Zealand 8-6 (2-0)
Norge har en 2-0-ledelse som bør holde til minst ekstraomganger. Pål Trulsen hadde sjansen til å sørge for 3-0 i runden, men slo en dårlig nest siste-stein. Trulsen har en treffprosent på 71 %, som er langt under skipens norm.

8. omgang Norge - New Zealand 6-6 (0-2)
Dårlig spill fra begge lag endte med 2-0 til New Zealand. New Zealand-skip Sean Becker bommer fullstendig på sin første stein. Han skulle utføre en dragning, men traff rett på guarden. Pål Trulsen klarte ikke å utnytte sjansen, og New Zealand plasserer siste stein i sentrum. New Zealands andrestein er millimetre bedre en den norske steinen.

New Zealand holder svært overraskende følge med Norge.

7. omgang Norge - New Zealand 6-4 (1-0)
New Zealand lå inne med de tre beste steinene, alle i utkant av boet før Pål Trulsen plasserte siste stein helt i midten.

6. omgang: Norge - New Zealand 5-4 (0-2)
Stygg feil av Flemming Davanger, som traff på feil side av steinen i en take-out, klinket ut den norske enerstenen og slo den newzealandske steinen inn som bestestein. New Zealand lå an til 2-0, men en dobbel-take-out fra Lars Vaagberg snudde runden. Men Pål Trulsen mislyktes fullstendig på sin første stein. Den norske skipen slapp ikke steinen i tide, og kastet ble disket.

5. omgang: Norge - New Zealand 5-2 (3-0)
New Zealands skip, Sean Becker, bommer på en take-out, og treffer i stedet sin egen sten som lå som nummer to i boet. Pål Trulsen kunne enkelt sette den siste stenen inn i sentrum og sikre en 3-0-runde. Norge har tatt grep om kampen, mens spillerne og kampen tar en kort pause.

4. omgang: Norge - New Zealand 2-2 (0-0)
New Zealand er uten mulighet til avansement i turneringen, og spiller tydelig uten press. De koser seg ute på banen, og viser til tider bra spill. Hans Frauenlob, treer for New Zealand, har 100 % uttelling på take-outs - fem stykker.

3. omgang: Norge-New Zealand 2-2 (0-1)
New Zealand vinner 1-0, og utligner den norske ledelsen. Nordmennene spiller på det trygge uten å ta de store sjansene. De var nær ved å stjele poeng, da New Zealand bommet på en take-out, og istedet traff sin egen guard. Men New Zealand fikk ryddet unna og plassert siste sten i boet.

2. omgang: Norge-New Zealand 2-1 (2-0)

1. omgang: Norge-New Zealand 0-1
New Zealand har siste sten, og setter inn ett poeng.

Bakgrunn
Norge spiller mot New Zealand fra klokken 09.00 søndag. Skip Sean Becker og det newzealandske laget er ute av turneringen, uten en eneste seier så langt.

Det norske laget er avhengig av seier i begge søndagens kamper, for å sikre tiebreak om den siste semifinaleplassen.

Kampen begynner klokken 09.00.

Klokken 19.00 spiller Trulsen & co mot Tyskland. Også tyskerne er sjanseløse på semifinaleplass med kun en seier så langt i turneringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.