Gå til sidens hovedinnhold

- Slitt med samme problemet i hele år

- Det jeg som gjør feil. Dette er mitt ansvar.

Teknikken sviktet Andreas Thorkildsen igjen. I lag-EM søndag hadde han problemer med å få spydet over 80 meter. Det endte med fjerdeplass.

Han innledet konkurransen med 80,48, som også ble det lengste av de fire kastene han gjorde. Deretter fikk han 80,10 før han avsluttet med to døde kast.

- Jeg kan vel si at jeg er middels fornøyd med det første kastet, men da jeg skulle prøve å sette fart i tilløpet i det neste, viste de samme feilene seg igjen. Det er det samme problemet jeg har slitt med i hele år. Teknikken sitter rett og slett ikke, forklarte Andreas Thorkildsen etter søndagens spydkonkurranse i lag-EM.

Russeren Dmitrij Tarabin vant med 85,99. Han satte til og med personlig rekord. Tyskeren Thomas Röhler klarte annenplassen med 83,31, og også ukraineren Roman Avramenko snek seg foran den norske tidligere dobbelte OL-vinneren.

- Jeg kan ikke skylde på glatt banedekke eller dårlige forhold her i Gateshead, for det jeg som gjør feil. Dette er mitt ansvar, sa Thorkildsen.

Gode forhold
Han skrøt av forholdene og vindretningen på banen i Gateshead.

- Jo, det var til tider ganske gode forhold her, så det hadde vært moro om jeg kunne ha fått satt teknikken bedre og truffet med kastingen min jeg også. Men slik var det ikke. Jeg kastet altfor lavt, og dermed klarte jeg heller ikke å utnytte den fordelen vinden kunne ha gitt meg, sa han.

- Hva tenker du nå?

- Jeg stresser ikke så veldig med dette, for teknikken må bare komme på plass av seg selv. Det er ikke så mye jeg kan gjøre med dette, og jeg vet i alle fall at det ikke er noe galt med treningen min. Men jeg kan ikke trylle heller, så det er bare å ta tiden til hjelp, forklarte Thorkildsen.

- Akkurat nå er jeg fornøyd med at jeg klarer å gjennomføre konkurransene som jeg gjør uten å unngå skader. På den måten øker jeg muligheten for at det skal bli bra neste gang, la han til. Og neste gang blir Diamond League-stevnet i Birmingham om en drøy uke.

Lever i håpet
Andreas Thorkildsen håper de problemene han sliter med rent teknisk i kastingen sin skal løse seg før VM i Moskva, men noen garanti for det har han ikke.

- Målsettingen min er å være med å kjempe om medaljer i VM, men jeg har ikke sagt noe om å kjempe om gullet. Foreløpig står målsettingen min fast, sa Thorkildsen etter lag-EM.

- Dersom jeg får teknikken til å sitte er det ikke noe problem for meg å kaste 85-86 meter, og når jeg bare begynner å få stabil teknikk kan jeg matche alle konkurrentene mine, fortsatte Thorkildsen og viste at selvtilliten fortsatt er skyhøy, selv etter en sesonginnledning med mye dårlig kasting.

Han måtte innse at det norske laget han var en del av endte helt sist i lag-EM. De norske utøverne samlet 137 poeng og gikk ned i 1. divisjon sammen med Hellas og Hviterussland.

På den andre siden ble det seier til Russland med 354,5 poeng. Tyskland var sju poeng bak på annen-, mens Storbritannia tok tredjeplassen med 338 poeng.

- Etter første dag av dette mesterskapet er jeg ikke overrasket over at vi skulle ende på sisteplass. Kanskje er det like greit at vi går ned, for nivået er jevnere i 1. divisjon. Det vil nok passe oss bedre, mente Andreas Thorkildsen. (©NTB)

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken