Gå til sidens hovedinnhold

Slo alle igjen!

Bø fortsetter å skremme konkurrentene.

Tarjei Bø (22) har ikke mistet formen selv om han ikke har gått verdenscuprenn siden før jul.

De imponerende verdenscupseirene før juleferien ble fulgt opp med en triumf i griseværet i de tyske skogene. Med seier på sprintdistansen 10 kilometer fredag økte nordfjordingen også forspranget som verdenscupleder sammenlagt.

For tredje dag på rad var forholdene ufyselige, med regn, vind og tåke. Men det hindret ikke Norges nye skiskytterkronprins i å fortsette taktene han viste i Hochfilzen i desember.

Bø klarte seg med én strafferunde og vant med 16,7 sekunders margin til tyske Arnd Peiffer. Dermed tok 22-åringen sin tredje verdenscupseier.

- Jeg må jo gjøre det bra når det er så masse folk. Jeg sa det tildigere i dag at jeg måtte gå bra i dag hvis det skulle være verdt det i dette ufyselige været, sa Tarjei Bø til NRK.

Også Peiffer hadde ett bomskudd, mens tredjemann Michal Slesingr fra Tsjekkia skjøt feilfritt.

Bø var også bunnsolid i sporet og ble derfor heller ikke truet av nummer fire Ivan Tsjeresov fra Russland, som var den siste som kunne fravriste 22-åringen seieren.

Emil Hegle Svendsen ble nest beste nordmann på 8.-plass. Han bommet tre ganger. Det gjorde også Alexander Os, dom endte som nummer 17.

Stafetthelt Ole Einar Bjørndalen måtte tåle fire strafferunder og endte på 22.-plass. Lars Berger fulgte to plasser bak med like mange bom. Rune Brattsveen var bare nummer 54 i mål.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!HTML EMBED
Reklame

Opptil 50 prosent på turbukser hos Anton Sport

Kommentarer til denne saken