RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slo et slag for Haiti

Foto: AP/SCANPIX
Sist oppdatert:
Tennisstjernene samlet inn over én million kroner.

Dagen før Australian Open ble det arrangert en tennisturnering litt utenom det vanlige. Verdensener Roger Federer trommet sammen et kobbel av tennisstjerner til en uformell turnering - Hit for Haiti - med det formål å samle inn penger til Haiti.

- Jeg fulgte med på tragedien på TV, så alle ødeleggelsene og tenkte at vi burde gjøre noe, forklarer Federer, som var mannen bak innsamlingen.

Med seg på laget fikk han blant andre Serena Williams, Rafael Nadal, Kim Clijsters, Lleyton Hewitt, Andy Roddick og Novak Djokovic.

Og turneringen var en ubetinget suksess. Over én million kroner ble samlet inn. Og omtrent 15.000 publikummere fikk valuta for pengene på Rod Laver Arena.

Spillerne ble delt inn i to lag, et rødt og et blått, som symboliserte Haitis flaggfarger. Og til tross for tragedien som var bakgrunnen for turneringen, satt de morsomme kommentarene løst. Mikrofoner festet på spillerne gjorde at publikum virkelig fikk ta del i moroa, som endte med 7-6-seier til det røde laget, anført av Federer.

Se video av turneringen under:

Australian Open starter 18. januar.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere