Gå til sidens hovedinnhold

Slo Frisk med skadet keeper

Stavanger Oilers stilte med en skadet keeper i buret og en utespiller som reservekeeper. Det ble likevel seier mot Frisk Asker i Stavanger Ishall.

STAVANGER OILERS - FRISK ASKER 2-1:Torsdag pådro Stavangers finske keeper Joni Hallikanen seg en alvorlig kneskade mot Storhamar. Dermed måtte Espen Andre Steen trå til i Stavanger-buret i hjemmemøtet med Frisk Asker.

Snapptøbbel
Det er bare ett problem, Steen er egentlig sykemeldt. 22-åringen jobber som snekker og har kuttet seg i en finger på venstre hånd på jobb, hånden han holder snapphansken med. Men siden det ikke lykkes Oilers å finne en erstatter for Hallikanen før søndagens kamp mot Frisk, måtte Steen trå til.

Og selv med en kraftig bandasjert finger i snapphansken gjorde keeperen sakene sine bra, og reddet 29 av 30 skudd.

- Han sto veldig bra, han var strålende rett og slett, med tanke på at han spilte med den skadede fingeren godt innpakket, sier Pål Higson, sportslig leder i Stavanger, til TV 2 Nettavisen.

- Heldigvis var det ingen skudd som traff slik at han fikk smerter.

Jevnspilt
Tomi Suoniemi ga hjemmelaget ledelsen tretten minutter ut i andre periode med sitt trettende mål for sesongen. Denne stillingen sto seg til det gjensto minuttet av midtperioden. Da utliknet Richard Tannæs Fjeld for bortelaget.

Men bare minuttet ut i tredje periode sikrer Christian Dahl Andersen hjemmeseier med en perle av en scoring. Zdenek Nedved forechecker i Frisks forsvarssone, vinner pucken og legger en lekker pasning bak ryggen til Andersen som kan sette pucken i et åpent bur bak en utspilt Frisk-målvakt.

-Det var en god og jevnspilt hockeykanp mellom to dispilinerte lag. Etter 2-1 målet spiller vi taktisk riktig og holder ledelsen inn, sier Higson til TV 2 Nettavisen.

Krysser fingrene
Han håper nå at hockeyforbundet vil godkjenne Stavangers søknad om å få dispensasjon fra reglene slik at de kan hente inn en ny keeper.

- I dag har vi en utespiller som reservekeeper og en sykemeldt keeper i mål. Vi venter svar på henvendelsen mandag og krysser fingrene og håper på det beste. Nå har vi ingen kamper før neste tirsdag, og vi håper å ha en keeper på plass til da, avslutter Higson.

Ikke avgjort ennå
I de andre kampene i den 33. hockeyrunden slo Vålerenga Stjernen 4-2 i Fredrikstad, Trondheim vant 5-1 over Lillehammer, Comet slo Bergen 4-3 og Storhamar vant 7-2 over Sparta Sarpsborg.

Vålerenga kunne blitt seriemester søndag, men siden Trondheim slo Lillehammer er det fremdeles sju poeng mellom lagene når det gjenstår tre serierunder.

Det er i realiteten bare syltynn teori som kan frata Vålerenga seieren i grunnspiller, og den kan være i boks allerede i neste kamp mot Stavanger 15. februar. Med seier der vil luka ned til Trondheim bli for stor.

Klikk her for tabell og kampfakta.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken