Vår tidligere verdenstopp i denne øvelsen hoppet 2,17 som 18-åring i 1989. Det var norsk bestenotering for årsklassen, en aldersrekord som altså fikk leve i 19 år. Men nå er den historie.

- Veldig gøy at Kjølv endelig fikk det til å løsne. Vi har visst i hele sommer at han har hatt potensial til større høyder enn det han har klart, sier BUL-guttens trener Hanne Haugland til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Norsk mester
18-åringen forbedret seg til 2,13 da han ble norsk mester i Trondheim i juli. For øvrig et fint plaster på såret etter at han ikke kom med i den norske troppen til junior-VM, som var årets store mål.

I stevnet på Idrettshøgskolen søndag flyttet han først pers’en til 2,14, før han klarte 2,18 i tredje forsøk. Det er norsk årsbeste i øvelsen, sammen med bergenseren Brede Raa Ellingsen.

15 centimeter på et år
- Kjølv hadde også to gode forsøk på 2,21. Men bevares, han var veldig godt fornøyd med 2,18. Endelig fant han rytmen og klarte å være avslappet i tilløpet, sier Hanne Haugland.

Kjølv Egeland har dermed forbedret seg med ikke mindre enn 15 centimeter det siste året. Han avsluttet forrige utendørssesong med en pers på 2,03. Nå har han tatt et kvantesprang mot de store høyder.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).