RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: AFP/SCANPIX)

Slo konkurrent med staven

Sist oppdatert:
- Men jeg slo ikke så hardt, sier Eldar Rønning

KUUSAMO/OSLO (Nettavisen): Det var i kvartfinalen under lørdagens klassiske verdenscupsprint det gikk galt for Rønning.

Han mistet balansen i bunnen av en bakke og forsvant ut i periferien. Kanskje fikk han en liten dytt av finske Olli-Pekka Tolvanen, som ble med i fallet.

SISTE: Rønning bøtelagt

- Det kokte
Rønning ble fly forbannet og slo etter finnen med staven. Deretter fullførte han med brukket stav.

Etterpå var han ikke stolt av slaget.

- Det kokte litt der og da. Men jeg slo ikke så hardt, poengterer Rønning, som innrømmer at han selv gjorde en feilmanøver i forkant av fallet.

25-åringen fra Skogn har tatt mål av seg til å kjempe om seieren i verdenscupen sammenlagt denne sesongen. Skal han klare det, bør han ta en god del sprintpoeng, i renn der konkurrenter som Axel Teichmann og Tobias Angerer ikke kjemper i toppen.

Da passer det dårlig å bli felt av uhell allerede i kvartfinalen. Akkurat det samme skjedde i sesongpremieren i Düsseldorf, der Rønning mente han ble knuffet ut av John Kristian Dahl.

Kostbart poengtap
- Jeg har ikke råd til å tape så mange sprintpoeng, men trøsten her får være at Teichmann ikke kom seg videre fra prologen, sier Rønning til Nettavisen.

Nå ser han framover mot søndagens 15 km klassisk. Han vant samme distanse i Kuusamo for et år siden, og er blant de store favorittene.

- Jeg følte meg pigg i dag, og hadde bra kontroll før uhellet. Og løypa for morgendagen passer meg perfekt, sier en optimistisk Eldar Rønning, som ble nummer 28 i lørdagens sprint.

Sprinten ble for øvrig vunnet av kompisen Johan Kjølstad. De to nordtrønderne eier hver sin del av en tomannsbolig i Trondheim.

Se komplette resultater her (ekstern lenke)

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere