Gå til sidens hovedinnhold

Slo motstanderen 1.011 ganger

Ronald "Winky" Wright viste nok en gang at han tilhører boksesportens beste da han utklasset Ike Quartey lørdag kveld.

Tidligere verdensmester i lett-mellomvekt og dagens nummer én rangerte mellomvekter, Ronald "Winky" Wright, ga verdensmester Jermain Taylor det han minst ønsket seg til jul - vissheten om at en sulten Wright er ute etter ham. Presset om at de to må møte hverandre i en returkamp er dermed forsterket og vil tilspisse seg ytterligere dersom Taylor gjør et vellykket forsvar av VM-tittelen førstkommende lørdag.

Les flere saker i vårt omfattende boksemagasin.

Undervurderte veteranen
Det var en kjepphøy Taylor som gikk med på å forsvare tittelen sin mot "Winky" Wright i juni. Mellomvektsmesteren hadde måttet tåle at å høre at han var svært heldig som stakk av med to poengseire over Bernard Hopkins i 2005. Et tittelforsvar mot den høyt respekterte Wright var derfor ment til å tie all kritikk, men Taylor begikk en grov feilvurdering av den tidligere lett-mellomvektsmesterens kvaliteter.

Etter å ha gjort en svak figur mot veteranen stormet igjen kritikken mot Taylor da han såvidt berget tittelen sin med en uavgjort avgjørelse på dommerkortene. I helgens imponerende seier over Ike Quartey viste Wright at han fremdeles kjemper med full motivasjon og har peilet kursen mot et hevnoppgjør mot mesteren.

Holdt eks-mester i sjakk
Erfaring var stikkordet da startskuddet gikk for lørdagens hovedkamp i Tampa, Florida. Ronald "Winky" Wright og Ike "Bazooka" Quartey har begge kjempet på boksesportens høyeste nivå og delte en 87-4-2 kampliste da de inntok ringen.

Quartey, som gjorde årets comeback i 2005 etter fem års fravær fra proffringen, fant tidlig ut at han hadde gapet over for mye da Wright åpnet ild mot den tidligere WBA-mesteren i weltervekt. Kontinuerlige støt og slagserier fra Wright sørget for at ghaneseren aldri ble gitt sjansen til komme i gang med sitt eget angrep. De få rundene Quartey fikk tilkjent på dommerkortene skyldtes ene og alene fordi amerikaneren ga dem fra seg.

Wright ble belønnet med en klar poengseier etter fullført distanse. Han hadde da avfyrt 1.011 av kampens totalt 1 653 slag og sendt ghaneseren i canvasen to ganger i løpet av kampens tolv runder.

Ring Magazine rangerte Quartey som nummer ni i verden blant lett-mellomvektere før helgens kamp.

Lacy fremdeles ikke på rett kjøl
Før kveldens hovedoppgjør bokset Jeff Lacy sin første kamp siden det knusende nederlaget til Joe Calzaghe i mars. Den tidligere IBF-mesteren i super-mellomvekt hadde det som var ment å være en overkommelig motstander foran seg i ukrainske Vitali Tsypko, men 29-åringen viste ingenting som rettet på inntrykket man satt igjen med etter møtet med Calzaghe - at Lacy har vært en oppskrytt bokser fra første stund. Det var med knepne marginer at amerikaneren fikk tilkjent en poengseier etter tolv runder. Flere journalister ved ringside scoret kampen i Tsypkos favør.

Helgens kamper fant sted i Tampa, Florida.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn