*Nettavisen* Sport.

Slo ned dommer og skallet motspiller

Foto: Egil Syre (Stadionsiden.com)

Juniorspilleren gikk fullstendig amok da han fikk rødt kort i en cupkamp.

18.03.09 14:33

(iBergen.no) Det endte med at en motspiller måtte sendes til legevakten der han måtte sy 17 sting i pannen.

Fikk rødt kort
Voldsepisoden fant sted på Erdal Idrettsplass mandag kveld under en juniorkamp mellom Mathopen IL og Ask Fotball i Erdal Cup. 40 minutter ut i første omgang blåste dommeren av etter en forseelse og utdelte rødt kort til Mathopen-spilleren.

Da raknet det fullstendig for spilleren. Med neven knyttet slo han dommeren tre ganger i ansiktet, før han skallet ned en av Ask-spillerne.

- Blødde kraftig
En tilfeldig forbipasserende fikk med seg deler av hendelsen.

- Jeg så at mange spillere sto samlet rundt noe og det var en del skriking. En spiller lå på sidelinjen. Han blødde kraftig fra pannen og fikk behandling. Han som slo ble ført i garderoben, mens noen andre av spillerne hjalp dommeren som så veldig omtåket ut, forteller han til iBergen.no.

Sydde 17 sting
Mens blodet silte fra pannen, ble Ask-spilleren fraktet til legevakten. Der måtte legen sy 17 sting for å lukke det flere centimeter lange kuttet over øyenbrynet.

- Dette er en situasjon som er veldig, veldig trist og alvorlig. En slik atferd aksepterer vi selvsagt ikke, sier styreleder i Mathopen Idrettslag, Stein Jacobsen.

Risikerer utestengelse
Spilleren er over den kriminelle lavalder og risikerer politianmeldelse for angrepet. I tillegg kan han bli utestengt fra fotballbanen i flere måneder.

- Dette er en disiplinærsak vi har til behandling nå, og den framstår som en alvorlig sak. Utfallet kan bli flere måneders utestengelse for denne spilleren, uten at jeg kan si nøyaktig hvor lenge. Det gjenstår ennå noen rapporter fra de involverte. Trolig vil saken bli ferdig neste uke, sier daglig leder i Hordaland fotballkrets, Knut Berge.

Vil trekke seg
Tirsdag hadde Mathopen IL ekstraordinært styremøte om hendelsen.

- Begge lagene er i konstruktiv dialog. Vi er opptatt av å ivareta de involverte på en god måte slik at vi alle kommer videre på en styrket måte, sier Jacobsen.

Skandalekampen ble stoppet etter angrepet. Stillingen sto da 0-0. Det er foreløpig uklart om lagene stiller til omkamp ettersom det for både Mathopen og Ask er aktuelt å trekke seg fra Erdal Cup.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.