RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slo tilbake etter å ha tapt slaget om Gilbert

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
I kjølevannet av Gilberts overgang til BMC signerte Lotto-Ridley en annen belgisk stjerne.

Det har lenge vært klart at Omega Pharma-Lotto deler seg i to lag kommende sesong.

Omega Pharma tar med seg sponsoratet sitt og de millionene av kroner som følger med til Quick Step, mens Lotto går sammen med sykkelmerket Ridley, og danner laget Lotto-Ridley.

Mistet Gilbert til BMC
Det som ikke har vært klart er hvilke ryttere som følger med hvilken sponsor.

Tidligere fredag ble det klart at ingen av lagene får gleden av å ha Philippe Gilbert i stallen neste år. Han valgte isteden å gå til BMC.

Dermed røk den største gullkalven for begge sponsorene.

Dermed var det bare to av Omega Pharma-Lottos stjerner, som de to sponsorene kunne kjempe om; spurtstjernen Andre Greipel og Jurgen Van den Broeck, som er Belgias beste sammenlagtrytter.

Nå er det klart at i hvert fall sistnevnte går til Lotto-Ridley.

Van den Broeck, som selv hevdet at han var plan B for Bjarne Riis, da det viste seg at Contador testet positivt på clenbuterol, har lenge vært linket til Lotto-Ridley.

- Vil få et sterkt lag
Dagen før Vuelta a España starter valgte belgieren å skrive under en ny kontrakt, som binder han til det nystartede laget de neste fire årene.

- Vi vil gjøre alt vi kan for å vinne touren de neste årene. Det er selvfølgelig er hovedmålet for Jurgen, uttaler Van den Broecks manager Jeg Van den Bosch.

- Lotto vil også gjøre alt de kan for at han skal få et godt lag rundt seg, noe vi får mer klarhet i de neste ukene. Vi har stor tro på prosjektet, fortsetter han.

Mest sannsynlig får Van den Broeck med seg den tyske klassespurteren Andre Greipel, som klarte å slå selveste Mark Cavendish i et spurtoppgjør under Tour de France i år, på det belgiske storlaget.

Superduoen er viktig for det nye laget med tanke på å kvalifisere seg til World Tour-status kommende sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere