*Nettavisen* Sport.

Slo tilbake med seier

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Det har stormet rundt Didier Cuche i Kvitfjell.

13.03.11 14:52

To dager på rad har Didier Cuche brutt ut i tårer i målområdet i Kvitfjell. Lørdag var det bitre dråper som trillet.

I dag, derimot, var tårene av det glade slaget.

Klaget på FIS
Cuche gråt da han kom i mål i utforrennet i Kvitfjell i går. Årsaken var ikke den svake sjuendeplassen og at ledelsen i verdenscupen glapp.

Sveitseren angret bittert på at han gikk til angrep på rennsjefen, Günter Jujara, etter trosdagens trening, da han klagde på at et av hoppene var for stort.

Cuche skal ha truet med å gå til media dersom hoppet ikke ble gjort tryggere. Det har fått konsekvenser. FIS har gitt alpinisten en bot på 5000 sveitserfranc, men verst av alt syntes Cuche det var at atmosfæren i Kvitfjell ble dårlig som følge. Han har bedt om unnskyldning for hendelsen, men hevder også at han er skuffet over at de andre utøverne, som også var misfornøyde, lot han ta støyten.

Trekker seg fra utøverkomiteen
Søndag slo den sveitsiske kjempen tilbake. Denne gangen med gledestårer.

Cuche kjørte inn till seier på det avsluttende super-G-rennet i den norske bakken, og var strålende fornøyd med at Kvitfjell-dagene fikk en fin avslutning, tross alt.

- Det er godt å være på podiet. Det er godt etter den konflikten jeg hadde med Günter Jujara. Jeg var ganske langt nede. Ikke på grunn av løpet lørdag, men på grunn av konflikten. Jeg prøvde å gjøre det beste for løperne, men ingen ga meg støtte, sa Cuche til NRK etter seiersløpet, som ga han sammenlagtledelsen i super-G.

Bråket de siste dagene har fått 36-åringen til å trekke seg fra utøverkomiteen.

- Jeg fikk trøbbel og ingen støttet meg. Ingen ga meg støtte åpent. Jeg vil ikke framstå som noen idiot. Jeg sto bare fram for å hjelpe de andre løperne. Når jeg gjør det, og ingen andre stiller opp, da trekker jeg meg fra utøverkomiteen. Nå får jeg konsentrere meg om mine egne oppgaver.

Sterke laginnsats av østerrikerne
Cuche kjørte inn til tiden 1:33.05. 30 hundredeler bak havnet østerrikeren Klaus Kröll på andreplassen, og gjorde med det sitt beste super-G på to år.

Også tredjeplassen ble kapret av en østerriker. Joachim Puchner var kun fire tideler treigere enn landsmannen.

Og østerrikerne stopper ikke der. Både fjerde- og femteplassen ble okkupert av den alpinsterke nasjonen. Hannes Reichelt slo landsmannen Michael Walchhofer med to tideler.

Unggutt best av de norske
Like bra gikk det ikke for de norske alpinistene. Aksel Lund Svindal gjorde en stor feil midtveis i Kvitfjell-løypa og ble bare nummer 26. Kjetil Jansrud kom på en 29. plass, to sekunder bak Cuche.

- Grunnen til at det gikk så dårlig denne helgen er mange småting som går imot i stedet for å gå med meg, sa Lund Svindal til NRK.

- Jeg har gjort for mange småfeil i år, og det er litt typisk for det som har skjedd denne helgen også. Det er ikke bra nok. Derfor er jeg mellomfornøyd med sesongen, og denne helgen drar skikkelig ned. Det er mye tyngre å kjøre så dårlig på hjemmebane enn å gjøre det i utlandet.

Lyspunkte i det norske laget var unggutten Iver Bjerkestrand. Han kjørte inn til en 25. plass, 1,72 sekunder bak den sveitsiske vinneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.