RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slo ut Nadals overmann

Foto: William West / AFP
Sist oppdatert:
Andy Murray er klar for finalen i Australian Open.

David Ferrer slo verdensener Rafael Nadal 3-0 i sett i kvartfinalen av Australian Open, men røk selv ut i neste hinder.

Spanjolen vant 6-4 i det første settet mot Andy Murray, men deretter snudde skotten kampen og vant tre strake sett. Sifrene ble til slutt 4-6, 7-6 (2), 6-1 og 7-6 (2).

Utrolig nok gjorde Murray nesten 30 upressede feil mer enn Ferrer, 63 mot 34. Murray var imidlertid langt bedre når det gjaldt å treffe med vinnerslagene - han satte 60 mot spanjolens 34 i løpet av de nesten fire timene som kampen pågikk.

- Ferrer er en utrolig atlet og konkurransemann. Han jobber så hardt. Jeg ventet en utrolig tøff kamp og fikk det, sa Murray i seiersintervjuet.

- Han er så tøff å spille mot. Han dikterte kampen i begynnelsen og jeg måtte forsøke å gå for flere vinnere. Det lønte seg. Det er alltid en del nerver involvert i en Grand Slam-semifinale og det viste seg å være det også i dag, la han til.

Nå møter den 190 centimeter lange 23-åringen hardtservende Novak Djokovic i søndagens finale i Melbourne. Det blir britens tredje opptreden i en Grand Slam-finale og den andre på rad i Australian Open. I fjor tapte Murray for Roger Federer i finalen.

Det er 75 år siden en brite forrige gang vant en Grand Slam-turnering individuelt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere