DALLAS MAVERICKS - MILWAUKEE BUCKS 136-132 e.f.

Slovenske Luka Doncic (21) er bare i sin andre sesong som NBA-proff, men storspillet hans fortsetter stadig å slå rekorder i verdens mest prestisjetunge basketballiga.

Dallas Mavericks-profilen bidro med 36 poeng, 14 returer og 19 målgivende pasninger i den tette bataljen mot det sterke storlaget Milwaukee Bucks natt til søndag.

Med tosifret antall i alle de tre nevnte kategoriene, fullførte Doncic en såkalt «triple-double» for 17. gang denne sesongen.

Les også: Norsk basketprofil får sjansen i Spania

Han er dermed den yngste spilleren i NBA-historien som har klart det antallet i samme sesong. 21-åringen har nemlig slått den snart 40 år gamle tidigere rekorden, som Los Angeles Lakers-legenden Earvin «Magic» Johnson sto for helt tilbake i sesongen 1980-81.

Doncic sikret attpåtil rekorden mot Bucks, laget som har den beste defensive statistikken i NBA, og som for lengst har sikret seg sluttspill. Milwaukee har dessuten statusen som toppseedet i det kommende sluttspillet.

- En stor artist

- Jeg hadde betalt for å se ham spille. Luka er ikke bare en stor basketballspiller. Han er en stor artist, sier Mavericks-trener Rick Carlisle etter den utrolige oppvisningen fra Doncic.

Den unge sloveneren sikret seg sin tredje «triple-double» på de fem siste kampene. Trener Carlisle nøler ikke med å sammenligne 21-åringen med flere av sportens virkelig store legender.

Les også: Søndagens Premier League-rykter

- Han vet hvor alle er på banen, ikke bare i angrep, men også i forsvar. Det er et kjennetegn på en fyr som er skolert. Jeg spilte med Larry Bird, og han så alt som foregikk på samme måte. Jeg fikk æren av å trene Jason Kidd, og han kunne også se det samme, fortsetter Dallas' trener.

Med innsatsen mot Bucks ble Luka Doncic i tillegg den yngste spilleren som har sanket minst 35 poeng, 10 returer og 15 målgivende pasninger i samme kamp. Den tidligere rekorden tilhørte ingen ringere enn Michael Jordan, informerer Statmuse på Twitter.

Den mangeårige Chicago Bulls-stjernen var 170 dager eldre enn Doncic da han greide bragden i januar 1985.

Stor opphenting

Mavericks lå elleve poeng bak Bucks natt til søndag, men en periode med 16 strake poeng i fjerde omgang bidro til å sikre forlenget spilletid.

Der halte Doncic og lagkompisene i land seieren med 136-132, blant annet etter en fremragende blindpasning som unggutten sendte helt perfekt til Max Kleber mellom sine egne bein.

Kleber fulgte opp med å dunke inn 133-128 da det var 1.08 minutter igjen på kampuret.

På grunn av situasjonen med smittefare for covid-19 foregår samtlige kamper med lag som fortsatt har mulighet til å sikre seg plass i sluttspillet samme sted.

22 lag er samlet for å spille i Disney World Resort utenfor Orlando i Florida.