Gå til sidens hovedinnhold

- Slukker sorgen med gravøl

Ivar Morten Normark mener årets Aalesund-stall var mer enn god nok til å sikre plassen i eliteserien. Likevel må klubben ta det tunge skrittet ned til 1. divisjon.

VIKING STADION (TV 2 Nettavisen): VIKING – AALESUND 3-0:

Stemningen var svært nedbrutt i Aalesund-garderoben etter at oransje-trøyene ikke maktet å sikre seg ny billett i eliteserien også neste sesong.

Viking ble for sterke og banket Aalesund 3-0. Nederlaget var tungt å svelge for Aalesunds trener Ivar Morten Normark.

HER KAN DU SE ALLE MÅLENE - GRATIS

- Det var kun enkelte utpå her som presterer opp mot sitt beste. Det holder ikke mot et så godt lag som Viking, forteller en svært skuffet Ivar Morten Normark til TV 2 Nettavisen etter tapet mot Viking.

- Sterk nok stall
For Ivar Morten Normark vil ikke være med på at stallen han har rådet over denne sesongen har vært for svak til å overleve i landets øverste divisjon.

- Stallen vi har hatt i år har absolutt vært god nok til å overleve. Men vi har vært for varierende i prestasjonene. Etter at vi slo Start var jeg sikker på at vi skulle holde oss. Derfor føles det utrolig bittert at vi ryker ut av eliteserien på denne måten, oppsummerer han.

Nå varsler Aalesund-treneren at klubben skal ta heisen rett opp igjen.

- Nå skal vi ta oss litt gravøl i kveld og slukke sorgen. Etter hvert begynne evalueringen av denne sesongen. Men med den stadion, den entusiasmen og de sportslige forutsetningene som ligger i Aalesund, er det ingen tvil om at vi hører hjemme blant de beste, slår han fast.

Spillerflukt
Flere av Aalesunds spillere har signalisert at de ikke ønsker å bli med klubben ned én divisjon – blant annet keeper Adin Brown – men det bryr ikke Normark seg nevneverdig om.

- Det er for tidlig å begynne å tenke på slikt. Etter vi har evaluert sesongen kommer vi frem til neste års stall, er alt han vil si om den saken.

- Og du blir med videre?

- Det ligger i kortene. Jeg skrev jo nylig under på en treårsavtale med klubben, og har ingen planer om å trekke meg. Men også dette får vi svaret på etter at ledelsen og jeg har evaluert årets sesong, svarer han kryptisk.

Den tidligere Lillestrøm-kjempen Petter Werni blir i hvert fall med Aalesund ned en divisjon. Han tror oppholdet i 1. divisjon blir svært kort.

- Det er ingen tvil om at vi skal rett opp igjen. Klubben rykket rett opp igjen i 2004, og den bedriften skal vi gjenta neste år. Selv har jeg ett år igjen av min kontrakt, men opsjon på ytterligere ett dersom vi rykker opp igjen. Så jeg regner med at jeg blir å finne i eliteserien sammen med Aalesund i 2007, sier Werni til TV 2 Nettavisen.

- Fantastiske fans
Aalesund har denne sesongen hatt over 10.400 tilskuere i snitt på sine hjemmekamper i eliteserien, og både Werni og Normark lovpriser fansen fra Color Line Stadion.

Mot Viking hadde rundt 2.000 elleville Aalesund-fans tatt turen til Stavanger, og hyllet sine helter gjennom hele kampen til tross for nedrykket.

- Vi har uten tvil de beste supporterene i Norge. At så mange tar turen til Stavanger er rett og slett fantastisk. Jeg er sikker på at det kommer 10.000 på flere kamper også i 1. divisjon, spår Werni.

Vikings mål ble satt inn av Allan Gaarde, Robert Mambo Mumba og Egil Østenstad.

HTML EMBED
Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn