RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt for Christian Hoffmann

Wien (NTB-DPA): Den østerrikske langrennsløperen Christian Hoffmann la opp etter at han torsdag ble suspendert av landets antidopingbyrå.

Han har aldri avgitt positiv prøve, men beskyldes for å ha vært medeier i en blodsentrifuge som kan brukes til bloddoping. En høring vil bli avholdt først 29. januar, og dermed er han uten sjanse til å kvalifisere seg til OL.

- Ettersom jeg nå er uten sjanse til å komme til OL, og fordi dette uansett var min siste sesong, legger jeg opp umiddelbart, sier Hoffmann til nyhetsbyrået APA.

Hoffmann ble verdensmester i stafett i 1999 (slo Thomas Alsgaard i spurten) og fikk OL-gull på 30 kilometer fri teknikk tre år senere (overtok gullet da Johann Mühlegg ble dopingtatt). 35-åringen har siden mai vært i søkelyset til etterforskere som gransker mulige brudd på Østerrikes strenge antidopinglover.

- Jeg fikk ikke engang sjansen til å forklare meg eller legge fram bevis for min uskyld. Nå er vinteren min over. De har dratt ut dette så lenge som mulig, for å ødelegge min sjanse til å kvalifisere meg til OL, sier Hoffmann.

Selv om han legger opp, sier han at han vil forsvare seg «med alle midler» mot dopinganklagene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere