Gå til sidens hovedinnhold

Slutt for Christian Hoffmann

Wien (NTB-DPA): Den østerrikske langrennsløperen Christian Hoffmann la opp etter at han torsdag ble suspendert av landets antidopingbyrå.

Han har aldri avgitt positiv prøve, men beskyldes for å ha vært medeier i en blodsentrifuge som kan brukes til bloddoping. En høring vil bli avholdt først 29. januar, og dermed er han uten sjanse til å kvalifisere seg til OL.

- Ettersom jeg nå er uten sjanse til å komme til OL, og fordi dette uansett var min siste sesong, legger jeg opp umiddelbart, sier Hoffmann til nyhetsbyrået APA.

Hoffmann ble verdensmester i stafett i 1999 (slo Thomas Alsgaard i spurten) og fikk OL-gull på 30 kilometer fri teknikk tre år senere (overtok gullet da Johann Mühlegg ble dopingtatt). 35-åringen har siden mai vært i søkelyset til etterforskere som gransker mulige brudd på Østerrikes strenge antidopinglover.

- Jeg fikk ikke engang sjansen til å forklare meg eller legge fram bevis for min uskyld. Nå er vinteren min over. De har dratt ut dette så lenge som mulig, for å ødelegge min sjanse til å kvalifisere meg til OL, sier Hoffmann.

Selv om han legger opp, sier han at han vil forsvare seg «med alle midler» mot dopinganklagene. (©NTB)

Kommentarer til denne saken