Slutt for Davis Cup?

Foto: (AFP/Scanpix)

Et nytt forslag kan sette en stopper for den 109 år gammel tradisjonen.

Davis Cup, det årlige verdensmesterskapet for tennislandslag, ble første gang arrangert i år 1900. Nå kan det nærme seg slutten. Et nytt forslag er nemlig lansert, og da kan det bli aktuelt å droppe hele Davis Cup.

Nå er jo ikke alle de beste spillerne med i de ulike Davis Cup-rundene. Håpet er at de nye planene kan endre på dette.

- Vi mener at dette nye konseptet er innovativt, nytenkende og gjennomtenkt. Det ville være fantastisk for tennisen, sier lederen for Australian Open, Craig Tiley, til The Times.

I stedet for det årlige Davis Cup, hvor rundene er spredt over hele året, skal det nye verdensmesterskapet spilles over ti dager. De 32 beste landene på verdensrankingen får delta. De skal deles i åtte grupper med fire lag i hver. De to beste i hver gruppe går så videre til knockoutrundene.

Hver kamp landene imellom spilles som en singlekamp i best av fem sett. Landene må stille med minst to ulike spillere i hver kamp. Det skal gå maksimum 25 sekunder mellom hvert poeng. I eventuelle tiebreak vinner førstemann til fem poeng.

Britenes nummer én, Andy Murray, er positiv.

- En fascinerende idé, sier han.

PS. Skulle det bli noe av forslaget, er Norge fortsatt et stykke unna å være inne blant de 32 beste. På den siste verdensrankingen ligger Norge på 73. plass.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.