Gå til sidens hovedinnhold

Slutt for gullgutten

Etter å ha blitt verdensmester for sjuende gang, røpet Raphaël Poirée at karrieren ubønnhørlig går mot slutten.

20-kilometeren i VM ble en gedigen nedtur for Ole Einar Bjørndalen. Mannen som vant de to første VM-øvelsene, pådro seg hele seks tilleggsminutter.

Dermed var det duket for franske Raphaël Poirée, som vant sitt sjuende individuelle VM-gull etter feilfri skyting. Etter å ha tangert Ole Einar Bjørndalen i antall VM-titler, fastslo han at dette blir hans siste sesong.

- Betyr slutten
- Gullet betyr slutten på karrieren, sa Poirée.

Intervjuer for NRK var kona, Liv-Grete Poirée.

- Han har så streng kone, vet dere, sa Liv-Grete - før hun understreket at mannen gjør som han vil, og at ingen endelig avgjørelse er tatt.

Selv ga hun seg etter forrige sesong. Paret har døtrene Emma og Anna.

Medaljen glapp
For de norske herrene ble det en svart VM-dag i Anterselva. Riktig nok var Frode Andresens innsats et lyspunkt, men norske skiskyttere samler ikke på fjerdeplasser. Spesielt ikke når medaljene har vært innen rekkevidde. Og det var de for Frode Andresen, etter at han bare bommet én gang på sine 20 skudd.

Ole Einar Bjørndalen mener det sene startnummeret ble avgjørende. Alle de norske valgte å starte i siste pulje, fordi det var meldt snø. Men snø ble det ikke.

Startnummeret ødela
- Vi burde ikke starta i tredje gruppe. Det var spesielt synd for Frode, som hadde altfor dårlige forhold. Hadde han startet i gruppe en eller to, hadde han lett havnet på pallen i dag, sier Bjørndalen til NRK.

For ham hadde imidlertid startnummeret lite å si. Med seks bom på standplass, ville han ha vært sjanseløs uansett føre og startnummer.

Frode Andresen sto over de to første VM-distansene. Nå er han trolig inne på laget i resten av VM. For Lars Berger kan mesterskapet derimot være over. Nok en gang skjøt han for dårlig. Etter fem nye bom kan han trolig flytte fokus framover mot ski-VM i Sapporo om to uker.

Nettavisen fulgte løpet direkte.

HTML EMBED
Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk