RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Slutt for HTC

Sist oppdatert:
Sykkelsportens mestvinnende lag de siste sesongene legges ned.

HTC-Highroad-laget vil ikke eksistere etter slutten på inneværende sesong, etter fem år som et av verdens aller beste sykkellag. Lageier Bob Stapleton forteller at de siste forhandlingene ble avsluttet i løpet av torsdag.

- Vi avsluttet diskusjonene med HTC i går kveld (onsdag), og avsluttet fusjonsscenario tidligere i dag (torsdag), forteller Stapleton ifølge velonation.com.

Nyhetene om at et av sykkellagene som har hatt mest suksess de siste årene hadde problemer med å sikre seg en sponsor foran neste sesong.

- Vi ble frustrert over ubesluttsomheten til HTC som, etter mange måneder med forsikringer, ikke hadde kommet med noen forpliktelse til laget. Den ubesluttsomheten er fortsatt et mysterium for meg, uttaler Stapleton til cyclingnews.com.

- Hadde avtale på plass
Stapleton brukte Tour de France som en arena for å skape nye interessenter på sponsorsiden og snakket hyppig om sponsorjakten i media.

Laget var i møter med tunge, internasjonale selskaper i Grenoble, Paris, Amsterdam, Chicago, Atlanta og New York. Flere profesjonelle lag tok kontakt med Stapleton om en mulig fusjon.

- Vi hadde en avtale på plass, i prinsippet, med en ny partner som ville ha gitt oss en nok midler til å drive laget på samme nivå som de siste fire årene. Denne avtalen kollapset brått søndag kveld, da jeg mottok en e-post og påfølgende telefon fra vår partner, forteller Stapleton.

Hvor nær Stapleton var en eventuell avtale vil han ikke ut med, han vil heller ikke fortelle hvem forhandlingspartneren var. Men alle forhandlingene var brutt sammen i løpet av torsdag.

- Det ledet oss til den konklusjonen å frigjøre våre utøvere og ansatte til å forfølge sin karriere alternativer, forteller Stapleton videre.

Måtte snakke om Contador og Armstrong
Stapleton sier at alle han var i forhandlinger med nevnte sakene som omhandler Lance Armstrong og Alberto Contador. Selv om HTC-laget ikke er innblandet i noen av disse sakene.

Det er tydelig at selv om det ryddes opp i sykkelsporten er det en vanskelig tid for sykkellag med en usikker fremtid.

- Hvis du ser på «super-lagene» er det en eller flere rike individer bak dem, sier Stapleton og henviser til lag som Leopard Trek og QuickStep.

- Vi produserte tungvektsresultater med et mellomvektsbudsjett. Det fungerer mot lag som har 50% større budsjett, men når de blir 100% større blir det vanskelig, konkluderer Stapleton.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ikke mer HTC-tog
HTC-toget har på mange måter blitt signaturen til det sterke laget. På de flate etappene i Tour de France har samtlige ryttere blitt kommandert frem i tet av feltet for lede den store stjernen Mark Cavendish til seier.

Rytterne i laget må finne nye lag foran neste sesong. Spekulasjonene Mark Cavendish har versert lenge og briten sa for ikke mange dager siden at han har bestemt seg for hvilke lag han skal kjøre for i 2012.

Ryktet om at Team Sky er neste stopp for mannen fra Isle of Man er kanskje det som virker mest sannsynlig. Cavendish blir i så fall lagkamerat med Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug.

LES MER:- Bruker ikke energi på Cavendish

guradian.co.uk skriver at det går rykter om at Cavendish tar med seg sportsdirektør Brian Holm til Team Sky.

Tvillingene Peter og Martin Velits fra Slovakia har skrevet under for det belgiske QuickStep-laget. De talentfulle guttene vil kjøre sammen med Tom Boonen fra neste år av. Tyskeren Patrick Gretsch blir lagkamerat med Marcel Kittel i Skil-Shimano fra 2012.

Tejay Van Garderen ryktes å være på vei til BMC Racing Team. Tyskeren Tony Martin har vært linket til både Astana og RadioShack. Marco Pinotti ryktes å være på vei til Denis Mentsjovs Geox-lag.

Ryttere som Matt Goss, Mark Renshaw og John Degenkolb står også uten kontrakt. Renshaw er sammen med Bernhard Eisel de viktigste hjelperytterne til Mark Cavendish. Cavendish vil trolig ha med seg disse dit han reiser.

Goss, Renshaw og de andre australske rytterne vil også være høyaktuelle for det nye GreenEdge-prosjektet. De offentligjorde sin første signering i dag, det er den talentfulle Daniel Teklehaimanot fra Eritrea.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere