*Nettavisen* Sport.

Slutt for Liv Grete

Foto: (FOTO: ERIK JOHANSEN/SCANPIX)

Norges beste kvinnelige skiskytter takker for seg med helgens verdenscupavslutning i Holmenkollen.

20.03.06 16:06

Mandag bekrefter Liv Grete Skjelbreid Poirée overfor TV 2 Sporten at karrieren er over etter verdenscupavslutningen i Holmenkollen og årets NM.

- Jeg er lettet over at valget er tatt. Samtidig innser jeg at dette blir veldig rart, sier Skjelbreid Poirée til TV 2.

Les også: - Liv Grete var sola
Les også: Liv Grete kan bli trener

Etter avslutningsdistansen i OL varselt 31-åringen fra Hålandsdalen at hun ville ta endelig stilling til fremtiden før rennene i Holmenkollen.

Valget er tatt
- Jeg har ikke bestemt meg ennå. Men nå skal jeg ha fire-fem rolige dager hjemme, og i løpet av de dagene kommer jeg nok til å fatte en beslutning. Hva jeg bestemmer meg for, får dere vite i forbindelse med verdenscuprennene i Holmenkollen, sa skiskytteryndlingen den gangen.

Nå er altså valget tatt - etter en tilnærmet kontinuerlig vurdering siden datteren Emma kom til verden. Comebacksesongen 2003/04 ble en braksuksess for Liv Grete, med fire gull under VM i Oberhof. Mentalt var det likevel en tøff tid. Blant annet følte Liv Grete at hun forsømte mammarollen.

- Jeg gikk rett i veggen. Påkjenningen hadde vært altfor stor i forhold til det spinkle treningsgrunnlaget jeg hadde, forteller Liv Grete i boken «Fullt hus – eventyret om norsk skiskyting» .

Sju VM-gull
Liv Grete Skjelbreid Poirée har vunnet 22 verdenscuprenn. Hun er også sju ganger verdensmester i skiskyting og har to sølvmedaljer fra OL i Salt Lake City i 2002.

Torsdag går skiskytterne sprint i Holmenkollen, før Liv Grete setter punktum for en eventyrlig karriere med jaktstart lørdag og fellesstart søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag