RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt for Liv Grete

(FOTO: ERIK JOHANSEN/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Norges beste kvinnelige skiskytter takker for seg med helgens verdenscupavslutning i Holmenkollen.

Mandag bekrefter Liv Grete Skjelbreid Poirée overfor TV 2 Sporten at karrieren er over etter verdenscupavslutningen i Holmenkollen og årets NM.

- Jeg er lettet over at valget er tatt. Samtidig innser jeg at dette blir veldig rart, sier Skjelbreid Poirée til TV 2.

Les også: - Liv Grete var sola
Les også: Liv Grete kan bli trener

Etter avslutningsdistansen i OL varselt 31-åringen fra Hålandsdalen at hun ville ta endelig stilling til fremtiden før rennene i Holmenkollen.

Valget er tatt
- Jeg har ikke bestemt meg ennå. Men nå skal jeg ha fire-fem rolige dager hjemme, og i løpet av de dagene kommer jeg nok til å fatte en beslutning. Hva jeg bestemmer meg for, får dere vite i forbindelse med verdenscuprennene i Holmenkollen, sa skiskytteryndlingen den gangen.

Nå er altså valget tatt - etter en tilnærmet kontinuerlig vurdering siden datteren Emma kom til verden. Comebacksesongen 2003/04 ble en braksuksess for Liv Grete, med fire gull under VM i Oberhof. Mentalt var det likevel en tøff tid. Blant annet følte Liv Grete at hun forsømte mammarollen.

- Jeg gikk rett i veggen. Påkjenningen hadde vært altfor stor i forhold til det spinkle treningsgrunnlaget jeg hadde, forteller Liv Grete i boken «Fullt hus – eventyret om norsk skiskyting» .

Sju VM-gull
Liv Grete Skjelbreid Poirée har vunnet 22 verdenscuprenn. Hun er også sju ganger verdensmester i skiskyting og har to sølvmedaljer fra OL i Salt Lake City i 2002.

Torsdag går skiskytterne sprint i Holmenkollen, før Liv Grete setter punktum for en eventyrlig karriere med jaktstart lørdag og fellesstart søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere